- írta: Peitli Csilla
Amire mindenképpen szükség lesz a nyárson sütéshez
- írta: Peitli Csilla
- 2017.04.25
A nyárson sültek mindig betalálnak egy grillpartin. Egyszerűek, személyre szabhatóak és gyorsan elkészülnek. Nyársként az egyszerű ágtól, a fűszernövényeken (pl.: rozmaring) át egészen a profi nyársakig bármit használhat. Mi tud egy ilyen profi szerkezet? Mondjuk!
A profi nyársak nélkülözhetetlensége egészen addig megkérdőjelezhető, amíg személyesen ki nem próbáltuk őket. A tartós és rozsdamentes acélból készített professzionális nyársak sokáig és híven szolgálják tulajdonosukat, de ez talán még kevés lenne a sikerhez.
Legnagyobb újításuk a kialakítás: a Broil King nyársai U alakúak, tehát duplán rögzítik a húst, zöldséget vagy halat. Ennek hatására még a lágyabb textúrájú alapanyagok is biztosan ülnek a nyárson, se forgatás, se mozgatás hatására nem esnek le. Sőt, a dupla kialakítás és a speciális téglalap forma nem engedi, hogy az alapanyagok forogjanak, így mindenhol egyenletesen sülhet az étel.
A nyárs fémteste továbbá a sütésben is segít, hiszen a fém felmelegedésével az étel belülről is sül, csökkentve ezzel a sütésre szánt időkeretet.
Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.