Ezért válassz kamado grillt

A kamado típusú grillek évezredes hagyományra tekintenek vissza, és már itthon is egyre nagyobb számban találkozhatunk velük. A kerámia grillek hagyományos előnyei ma már a modern technikai vívmányok pozitívumaival kiegészülve hódítják meg a faszenes grillek kedvelőit!


A kamado grillek népszerűsége nem csökkent az eltelt évszázadok alatt. Sőt, ahogy a modern anyagokkal, tervezéssel és kiegészítőkkel is ellátták őket, úgy lettek egyre kedveltebbek. Ma már nemcsak otthoni használatra, hanem fesztiválok és éttermek grillrepertoárjában is ott találjuk őket. De vajon mit tudnak és miért kedvelik őket annyira a grillszeretők?

A kamado grillek titka jellegzetes formavilágukban és anyaghasználatukban keresendő. A más néven kerámia grillnek is hívott eszközök kiválóan tartják és keringetik a hőt, így a hús minden forgatás nélkül is egyenletesen sül, feleslegessé téve ezzel a rotisserie szettet.

A gazdaságos üzemelés olcsóbbá, míg a faszenes működés ízben kívánatosabbá teszi a kamadót a gázgrillel szemben. A felfűtés gyorsan megy, és a hőfok beállítás is kellően precíz, különösen az okos, alkalmazással is irányítható változatoknál. Ráadásul kimagasló sütési hőmérsékletet képes elérni, ami nemcsak a grillezőknek, de a pizzakedvelőknek is jó hír. De ugyanilyen hatékonysággal használhatod BBQ ételek készítésére és füstölésre is.

A minőségi kamado grillek nem rozsdásodnak, és külső felületük sem melegszik fel annyira, hogy balesetveszélyes legyen. De a mindent eldöntő érv a kamado grillek mellett, mégiscsak az autentikus íz és grillélmény. Használatuk kézenfekvő, és a kellemesen füstös aroma is garantált. Némi gyakorlattal bármilyen étel elkészíthető benne, akár egy egész kerti partit jól lakathatsz a nagy sütőfelületének köszönhetően.

Ha szeretnél egy megbízható, minden időjárási körülmény között egyenletesen teljesítő grillt, amit öröm használni, akkor a Kamado Chefhez hasonló minőségi kerámia grillekkel nem foghatsz mellé.

Tudj meg többet ezekről a különleges, tojás alakú grillekről a Grillpláza segítségével!