- írta: Peitli Csilla
Forró lélekmelegítő őszi kerti mulatságokhoz
- írta: Peitli Csilla
- 2018.09.25
Minden évszaknak megvan a maga szépsége, nálam mégis minden évben az ősz nyer. Nem tudom megunni a természet sokszínűségét vagy a frissítő reggeleket, amikor a forró ital a legjobban esik. Egy ilyen lélekmelegítő itókát ajánlok most, ami a grillen is elkészül, és garantáltan feldob bármilyen társaságot.
A recept nagyon egyszerű, tulajdonképpen a bolti cider egy felturbózott változata, ami felmelegít az őszi hidegben. A recept 3 literről szól, de természetes ez a mennyiség az italozók és a legnagyobb edény függvényében változhat.
A 3 liter alma cidert tegyük egy nagyobb tűzálló tálba. Szeleteljünk hozzá két almát, tegyünk bele 5-8 db csillagánizst, és pár fahéj rudat. Közepes hőfokra melegített grillen kezdjük összemelegíteni az egészet, majd fedjük le és főzzük 15-20 percig.
Ennyi idő alatt az fűszerek ízét átveszi az ital, és kellően felforrósodik ahhoz, hogy bárkit felmelegítsen egy hűvös őszi napon. Mielőtt poharakba öntjük a cidert, vegyük ki a fűszereket.