- írta: Peitli Csilla
Fűszervajas grillezett kenyér
- írta: Peitli Csilla
- 2018.04.24
A kenyér egy igazán sokoldalú alapanyag, de viszonylag ritkán variáljuk, grillezni pedig még annál is ritkábban szoktuk. Pedig salátához, előételnek, vagy szendvicsalapnak is tökéletesen alkalmas, gyorsan elkészül és olcsó.
A fűszervajas grillezett kenyérhez hosszúkás, bagett az ideális, de tulajdonképpen bármilyen formájú vagy hosszúságú kenyérből elkészíthető. Első lépésként készítse el a fűszervajat. Ehhez szobahőmérsékletű kb 15. dkg vajat keverjen össze egy zacskó fűszerkeverékkel. Bármilyen, ízlésének megfelelő fűszert alkalmazhat: magyaros, foghagymás, olaszos.
Ezután a bagettet vágja be másfél centiméterenként úgy, hogy a kenyeret ne vágja teljesen végig. Az így keletkezett résekbe kenjen a vajból, egy szelet mindkét oldalára kerülhet az ízesítőből, hogy jobban átjárják az ízek.
Alufóliába csomagolva tegye fel a magas hőfokra melegített grillre, a hőforrástól távolabb, és tető alatt süsse 15 percig. Amikor a kenyér megpirult és a vaj elolvadt, kész is a finom ropogtatnivaló.
Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.