- írta: Peitli Csilla
3 érv az őszi grillezés mellett
- írta: Peitli Csilla
- 2015.11.02
Fagyos reggelek és hűvös nappalok kíséretében tombol az ősz, amit csak napközben enyhít a langymeleg napsütés. Kétség kívül az ősznek is megvan a maga varázsa, de a hideg miatt el-elmaradoznak a kültéri programok. Hogy ez ne így legyen, mondunk 3 érvet, ami az őszi grillezés mellett szól.
Fagyos reggelek és hűvös nappalok kíséretében tombol az ősz, amit csak napközben enyhít a langymeleg napsütés. Kétség kívül az ősznek is megvan a maga varázsa, de a hideg miatt el-elmaradoznak a kültéri programok. Hogy ez ne így legyen, mondunk 3 érvet, ami az őszi grillezés mellett szól.
1. Nincsenek bogarak
Így igaz, a hideg elűz minden bogarat az ideiglenes konyha környékéről. Nem kell aggódni a legyek, a szúnyogok vagy az allergiások számára oly veszélyes méhek, darazsak jelenléte miatt. Novemberre a rovaroknak legfeljebb hírmondója akad, számottevő kellemetlenséggel biztosan nem kell számolni. Sem az étel nincs tehát veszélyben, sem te. És még rovarűző szerekre sem kell költeni.
2. Színes zöldségpaletta
Az ősz a szüret időszaka, és ez nem csak a szőlőre vonatkozik. Rengeteg zöldségféle betakarítása zajlik ilyenkor, amelyek színes forgataga kiválóan alkalmas grillezésre. Az édesburgonya, a kelbimbó, a tökfélék és megannyi gyökérzöldség található ilyenkor a piacokon vagy a boltok zöldségrészlegén, neked csak válogatnod kell a hatalmas kínálatból.
3. Heti menüsor elkészítése
Ha a grill beizzítása mellett döntesz, ne csak egy adagot vagy az éppen aktuális vendégeket szolgáld ki, hanem dolgozz előre. Egy jól megkomponált menüsorral kihasználhatod a grill minden felületét, hogy napokkal előre elkészítsd az ételedet vagy azoknak legalább egy részét. Ha egy kicsivel nagyobb húst készítesz, mint amire szükség van, akkor a maradékból másnap kiváló szendvics készülhet. Az ételek elkészülte után lassan hűlő grillen pedig még megsüthetsz zsenge zöldségeket (cukkini, padlizsám) és gyümölcsöket is.