3 okos tipp az ünnepi hal grillezéséhez

Átlagban meglehetősen kevés halat fogyasztunk, mi magyarok, de a grillezett halak esetében még rosszabb az arány. Nagyon óvatosan kell velük bánni, könnyen szétesnek és túlsülnek, és az sem ritka, hogy a tűztérben landol a finom fogás. De nem kell ennek így lennie, jöjjön pár hasznos tipp a halkészítéshez.


Átlagban meglehetősen kevés halat fogyasztunk, mi magyarok, de a grillezett halak esetében még rosszabb az arány. Nagyon óvatosan kell velük bánni, könnyen szétesnek és túlsülnek, és az sem ritka, hogy a tűztérben landol a finom fogás. De nem kell ennek így lennie, jöjjön pár hasznos tipp a halkészítéshez.

A bőr maradjon

Könnyebb bánni a hallal és nem is esik szét olyan könnyen, ha a bőr egyben tartja a húst. Pucolni tehát lehet, sőt, meg is kell szabadulni a pikkelyektől, de teljesen lenyúzni a halat nem érdemes. Ezt a tálaláskor is meg tudod tenni, ráadásul könnyebb is olyankor.

Használj grillkosarat

A zárható grillkosarak nem a multik gonosz találmánya, hogy újabb felesleges termékeket sózzanak a gyanútlan vásárlóra, hanem valóban hasznos segédeszközök. A beolajozott kosarakhoz nem ragad a hal, és abban is biztos lehetsz, hogy nem esik a tűzbe a készülő finomság. Az már csak ráadás, hogy a halak megfordítása is gyerekjáték a szerkezettel.

Figyelj a vastagságra

Hogy kellően zamatos és szaftos maradjon a hal a grillen is, figyelj a hal vastagságára. Semmiképpen ne válassz vékony (1,5 cm vastagságnál kisebb) szeleteket, mert a végeredmény egyszerűen nem lesz olyan ízletes. 2 cm-es halvastagsággal már nem tévedhetsz, de mehetsz e fölé is, ha alacsonyabb hőfokon sütsz. Ha ennél kisebb halat szeretnél vagy haldarabok állnak csak a rendelkezésedre, akkor használj falapot és süsd azon, vagy készíts halkebabot nyárson.

 

Nálunk még tart a Black Friday! Ha szeretnéd beszerezni a téli sütéshez szükséges eszközeidet, vagy már tavaszra készülve vásárolnál, most itt a kihagyhatatlan lehetőség, hogy óriási kedvezményekkel tegyél szert professzionális grillcuccokra.

Címkék: