- írta: Peitli Csilla
3 tipp a tökéletes grillezett salátához
- írta: Peitli Csilla
- 2016.05.28
A grillezett zöldségek teltebb íze és kellemes textúrája miatt gyakran készül a húsok mellett valamilyen meleg saláta is a kerti sütögetések alkalmával. Ehhez adunk most három tippet, ami kihozza a legtöbbet sült zöldségekből.
A grillezett zöldségek teltebb íze és kellemes textúrája miatt gyakran készül a húsok mellett valamilyen meleg saláta is a kerti sütögetések alkalmával. Ehhez adunk most három tippet, ami kihozza a legtöbbet sült zöldségekből.
Csavard fel a hőfokot
A grillezett zöldségeknek kifejezetten jól tesz a magas hőfokon történő sütés. Ne ijedj meg a feketés, odakozmált részektől, ezek adják meg a karakteres ízt. Persze nem cél, hogy az egész zöldség átforduljon feketébe, de a lekapott részektől lesz a meleg saláta igazán finom.
Fő a változatosság
A saláta összeállításához legalább négy eltérő zöldséget használj. Minél több állag és íz képviseli magát, annál komplexebb lesz a végeredmény. A kukorica ropogóssága, a paprika édessége és a chili csípőssége együttesen életre garantáltan megtáncoltatják az ízlelőbimbóidat.
Ki ne hagyd az avokádót
Ez a puha hozzávaló nem a grillezők kedvence, mert nem könnyű vele bánni, de az íze kárpótol a vesződségekért. Elég egy-két percre feltenni a rácsra, hogy megkapja a tűz – ennél több sütés meg is keserítené – és fantasztikus füstös, vajas ízhatást kölcsönöz a salátának.