- írta: Peitli Csilla
4 sajtos finomság a grillről
- írta: Peitli Csilla
- 2016.04.12
A sajtos szendvicsek igazi paradicsoma Amerikában található, ahol szinte vallásos tisztelet övezi a változatosan és gyorsan elkészíthető laktató falatokat. A grillen, kontakt grillen vagy akár egy serpenyőben is elkészíthető ételek közül négy különlegességet hoztunk el neked.
A sajtos szendvicsek igazi paradicsoma Amerikában található, ahol szinte vallásos tisztelet övezi a változatosan és gyorsan elkészíthető laktató falatokat. A grillen, kontakt grillen vagy akár egy serpenyőben is elkészíthető ételek közül négy különlegességet hoztunk el neked.
A friss
A zöldségek főszereplésének köszönhetően érdemelte ki ez a változat a friss jelzőt, mert jégsaláta és rukkola is bőven kerülhet bele a többféle sajtszelet közé. Ha gazdagítani szeretnéd az ételt, tükörtojást is tehetsz bele, ez is jól megy majd a friss ízhez.
A zöld istennő
Különleges, de erős ízű szendvics, aminek a szardínia, az olasz fűszerkeverék és a mozzarella adja meg az aromáját. A ruganyos és könnyen olvadó mozzarella mellé készítsd ízesített vajat a fűszerek és a szardella segítségével, majd ezzel kend meg a kenyereket, mielőtt felteszed a szendvicset a grillre.
A reggeli
Igazán kiadós és egy klasszikus reggelinek is megfelelő szendvics ez, mely bacont, tojásrántottát és rösztit tartalmaz. Meg persze az aranyló sárga cheddar sajtot. A gazdag szendvics egyetlen hátránya, hogy szinten mindent meg kell sülnöd előre, és csak utána rakhatod össze, hogy a sajtot megolvaszd és kenyeret is lepirítsd a végén.
Az édes
Ez a változat áfonyát és brie sajtot tartalmaz, melyek édeskés, belül szaftos, de kívül ropogós szendvicset alkotnak együtt. A trükk, hogy a két szelet kenyér mindegyikére kerüljön kenyér, majd közéjük jöhet az áfonya. Így a gyümölcs nem áztatja el a kenyeret, de a sajt között mégis ott lapulnak majd a kék szemek.