- írta: Peitli Csilla
A brokkoli új élete: grillezett zöldség
- írta: Peitli Csilla
- 2018.02.28
Bármilyen isteni fogás is a brokkoli krémleves , időnként nem árt egy kis változatosság. Ez a sokaknak túlontúl "zöld" finomság nemcsak pürésítve, hanem grillezve is tartogat finom pillanatokat, különösen azok számára, akik nem vetik meg a pikáns ízeket.
Bármilyen isteni fogás is a brokkoli krémleves , időnként nem árt egy kis változatosság. Ez a sokaknak túlontúl "zöld" finomság nemcsak pürésítve, hanem grillezve is tartogat finom pillanatokat, különösen azok számára, akik nem vetik meg a pikáns ízeket.
A 2 fej brokkolit szedje kisebb rózsákra, és tegye félre.
Egy tálban keverje össze az olajat (60 ml) a srirachi szósszal (3 ek), majd adja hozzá a sót (5 g), borsot (5 g), és az összezúzott fokhagymát (4 gerezd).
Az alaposan elkevert szószban forgassa meg a brokkoli darabokat, majd hagyja pihenni az ételt, hogy az ízek minél jobban összeérjenek. Legalább 1 órát hagyja állni, miközben néhányszor átkeverheti az egészet.
Melegítse elő a kamado grillt közepes hőfokra, és készítsen elő egy grillkosarat. Olajjal fújja le a fém edényt, hogy ne ragadjon le az étel, és kezdődhet is a lényeg: a sütés.
A brokkoli felhelyezése után gondosan zárja le a tetőt, és 20 perc alatt süsse készre az önmagában is finom köretet.
Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!