A fordítva grillezés titka: a legfinomabb, extra szaftos steak. A tökéletes recept a hétvégi grillpartira

  • írta:
  • 2017.05.23

Ha azt hitted, már teljesen profi vagy a grillezésben, itt egy módszer, amivel ismét elkápráztathatod a családot és vendégeidet a grillpartin. A fordítva grillezett steak igazi mesterfogás.Az egyik legnépszerűbb grillétel egyértelműen a húsimádók kedvence, a füstös marhasteak. Természetesen számos különleges recept érkezett a Séf a Rácson online grillversenyre is steak témában. A gasztro-megmérettetés egyik jelentkezője viszont most egy különleges eljárással készítette el grilljén a marhasültet. PARAGEBBQ nevű versenyző a hatalmas darab T-bone steakje elkészítésére az úgynevezett fordított grillezés eljárását választotta. Jól figyeljünk, mert ha hasonlóan csináljuk, az egész család jóllakhat ezzel az étellel: a versenyző 1kg-os (!) húsdarabot válsztott.Az eredetileg amerikai „reverse sear” módszer a hagyományos és szokásos grillezési eljárásoknak éppen az ellenkezője. Hiszen legtöbbször a steak készítését azzal kezdik, hogy egy úgynevezett kérget sütnek a marhaszelet mindkét oldalára, hogy grillezéskor benntartsák az értékes húsnedveket. Ennek fordítottja, hogy a versenyző először alacsony hőmérsékleten elősüti a steaket, majd csak a legvégén, magas hőmérsékleten pirítja meg a hús külsejét. Így még zamatosabb, még puhább, füstös, szaftos steak kerül a tányérokra, zúzott lilahagymával tálalva. Azt hiszem, panasz biztosan nem lesz rá. Böngéssz ITT a többi steak recept között is.Még nem késő! Kattints, jelentkezz a grillversenyre, és nyerd meg álmaid grillkészülékét a kertedbe!


Ha azt hitted, már teljesen profi vagy a grillezésben, itt egy módszer, amivel ismét elkápráztathatod a családot és vendégeidet a grillpartin. A fordítva grillezett steak igazi mesterfogás.

Az egyik legnépszerűbb grillétel egyértelműen a húsimádók kedvence, a füstös marhasteak. Természetesen számos különleges recept érkezett a Séf a Rácson online grillversenyre is steak témában. A gasztro-megmérettetés egyik jelentkezője viszont most egy különleges eljárással készítette el grilljén a marhasültet. PARAGEBBQ nevű versenyző a hatalmas darab T-bone steakje elkészítésére az úgynevezett fordított grillezés eljárását választotta. Jól figyeljünk, mert ha hasonlóan csináljuk, az egész család jóllakhat ezzel az étellel: a versenyző 1kg-os (!) húsdarabot válsztott.

Az eredetileg amerikai „reverse sear” módszer a hagyományos és szokásos grillezési eljárásoknak éppen az ellenkezője. Hiszen legtöbbször a steak készítését azzal kezdik, hogy egy úgynevezett kérget sütnek a marhaszelet mindkét oldalára, hogy grillezéskor benntartsák az értékes húsnedveket. Ennek fordítottja, hogy a versenyző először alacsony hőmérsékleten elősüti a steaket, majd csak a legvégén, magas hőmérsékleten pirítja meg a hús külsejét. Így még zamatosabb, még puhább, füstös, szaftos steak kerül a tányérokra, zúzott lilahagymával tálalva. Azt hiszem, panasz biztosan nem lesz rá.

 

Böngéssz ITT a többi steak recept között is.

Még nem késő! Kattints, jelentkezz a grillversenyre, és nyerd meg álmaid grillkészülékét a kertedbe!

Címkék: