A hétvége fénypontja: Grillezett kacsamell

Ha igazán ínycsiklandó módon szeretné zárni a hetet, ez a könnyen elkészíthető, ízletes fogás tökéletes választás!


Ha igazán ínycsiklandó módon szeretné zárni a hetet, ez a könnyen elkészíthető, ízletes fogás tökéletes választás!

Hozzávalók négy adag elkészítéséhez:

2 db kacsamell (filé)

2 cm friss gyömbér

2 ek száraz sherry

2 ek szójaszósz

1 kk cayenne bors

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

2 tk balzsamecet

2 ek olívaolaj

A gyömbért lereszeljük, majd összekeverjük a Sherryvel, szójaszósszal, balzsamecettel, cayenne-borssal, olajjal. Vagdaljuk be a kacsamell bőrös részét, sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a gyömbéres páclével. Egy éjszakára hűtőben állni hagyjuk. A kacsamelleket bőrös felükkel lefelé fektetjük rá a felforrósított grillrácsra. Körülbelül 10 percig süssük, aztán megfordítva további 6 percig pirítsuk a másik oldalát is. Többféle körettel tálalhatjuk: a tejfölös-parmezános burgonya, zöldséges rizs, vagy vegyes saláta szintén remekül illik hozzá.

Ha ön is imád grillezni, de még nem talált rá álmai sütőjére, böngésszen a Spatrend oldalán, vagy látogasson el személyesen a bemutatótermek egyikébe! Az április 21. és 30. között Ürömön megrendezésre kerülő Spatrend Expo masszázsmedence kiállításon és vásáron a jakuzzik mellett szintén rengeteg élvonalbeli sütővel találkozhat! 

Címkék: