- írta: Peitli Csilla
A jó grill lapát ismérvei
- írta: Peitli Csilla
- 2017.05.18
A minőségi grilleszközök jelenléte szinte fel sem tűnik, de hiányuk annál fájóbb lehet. Egy rossz kialakítású és gyenge grill lapáttal szenvedés lesz a sütés is.
A minőségi grilleszközök jelenléte szinte fel sem tűnik, de hiányuk annál fájóbb lehet. Egy rossz kialakítású és gyenge grill lapáttal szenvedés lesz a sütés is.
Tudj meg többet a Broil King professzionális grill lapátról
A jó grill lapát ismérvei közé tartozik a stabil szerkezet és minőségi anyaghasználat. Erről legkönnyebben úgy tudsz meggyőződni, hogy személyesen is kézbe veszed az eszközt, így látszik majd igazán, hogy mennyire tartós és masszív az anyag. A Broil Kingnél használt minőségi rozsdamentes acél például kiváló anyagválasztás, ha az csúszásgátló nyéllel és nagy lápát mérettel rendelkezik.
A Broil King grill lapátnál mindez adott, ami kiegészül még egy tárolás szempontjából ugyancsak hasznos akasztóval, és egy beépített sörnyitóval. A sokoldalú lapát könnyen és biztosan használható, és a nagyobb húsok mozgatása sem jelent akadályt.
A megfelelő lapát másik ismérve a méret. A hossz elsőre talán nem tűnik fontosnak egy kiegészítőnél, de mivel a lapáttal a forró rácsok felett kell dolgozni, így nem árt, ha annak hossza lehetővé teszi, hogy a kéz minél távolabb legyen a hőforrástól. Általában olyan hosszú lapát az ideális, amely átéri a rácsot. A Broil King lapát közel 50 cm-es hossza könnyen megugorja ezt a kitételt is.