- írta: Peitli Csilla
A sertéshúsvilla helyes használata
- írta: Peitli Csilla
- 2015.09.11
Az alap grilleszközökön kívül rengeteg típusú villa, fogó, tálca és nyárs áll a grillezők rendelkezésére, mindegyik speciális képességeivel segíti a sütést. A sertéshúsvilla is ezek közé tartozik, és elsősorban a szendvicsrajongók figyelmére tarthat számot.
Az alap grilleszközökön kívül rengeteg típusú villa, fogó, tálca és nyárs áll a grillezők rendelkezésére, mindegyik speciális képességeivel segíti a sütést. A sertéshúsvilla is ezek közé tartozik, és elsősorban a szendvicsrajongók figyelmére tarthat számot.
Ha szereted a hamburgereket, a sülhúsos szendvicseket és a húsos salátákat, akkor a húsvilla érted kiállt. A rozsdamentes acélból kialakított Broil King húsvilla megerősített fogazattal rendelkezik, és tökéletesen alkalmas sült hús aprítására, anélkül, hogy kést kellene a kezedbe venni. Segítségével gyerekeket is aggodalom nélkül vonhatsz be a grillezés munkafolyamatába.
Az elkészült, porhanyósra sült nagyobb húsokat a villa a rostok mentén választja szét, így nem roncsolódik a hús, de mégis apróbb, falatnyi darabokat kapsz. Az így szétbontott alapanyagot szendvicsbe, tortillába, enchiládába vagy a már összeállított salátához is teheted.
A legjobb alapanyag ehhez a lassú tűzön omlósra sütött lapocka, aminek elkészítéséhez van is egy kiváló receptünk. Ha a hús megsült, vedd le a rácsról, és pihentesd legalább 15 percig lefedve. Ezután jöhet a villa használata.
1. Egy vágódeszkára tedd ki a húst.
2. Rögzítsd az egyik oldalát: ezt megteheted a kezeddel vagy akár villával és kétágú húsvillával is.
3. Ha villát használsz, akkor a sertéshúsvillát tartsd úgy, hogy két villa háta legyen egymással szemben.
4.A sertéshúsvillát szúrd bele a húsba, és húzd az eszközt magad felé, amíg a rostok szétválnak.
5. Ezt addig ismételd, amíg megfelelő apróságú húsdarabokat kapsz. A fel nem használt hús le is fagyasztható.