- írta: Peitli Csilla
Ahogy még sosem grilleztél!
A szabadtéri sütés-főzés páratlan élmény mindenki számára. Utánozhatatlan hangulata megtöri a napi rutint és színt visz akár a hétvégekbe, akár az esti együttlétekbe. Ha pedig egy komolyabb grillszettre tettünk szert, megtapasztalhatjuk azt is, hogy a grillezéssel kapcsolatos elképzeléseink szárnyra kelnek, és megvalósíthatjuk legmerészebb kulináris vágyainkat is.
A szabadtéri sütés-főzés páratlan élmény mindenki számára. Utánozhatatlan hangulata megtöri a napi rutint és színt visz akár a hétvégekbe, akár az esti együttlétekbe. Ha pedig egy komolyabb grillszettre tettünk szert, megtapasztalhatjuk azt is, hogy a grillezéssel kapcsolatos elképzeléseink szárnyra kelnek, és megvalósíthatjuk legmerészebb kulináris vágyainkat is.
Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Broil King szettjeit alaposan megismerni, és beszerezni néhány olyan eszközt, amelyen ínycsiklandó fogásokat készíthetünk el. A Broil King ebben is élen jár. Nem elégszik meg azzal, hogy a világ egyik legjobb minőségű grillsütőjét kínálja, de évről évre a bővülő kiegészítők kínálatával teszi színessé a grillezés élményét. Érdemes kipróbálni a pácoló ecsetet, fecskendőt, hamburger kosarat, pizzasütő kőlapot és készletet.
De lássuk, mire megyünk egy bordasütő állvánnyal. Az elnyűhetetlen rozsdamentes acélból készített, öt rekesszel rendelkező eszközön jól elkülönülten sülnek ropogósra a bordák. Ha kihűlt a rács, akár az asztalra is helyezhetjük, így nem kell a tálalásukkal bajlódni. Egyik kedvencünk a grillkosár, amely lehetővé teszi, hogy a rácson egy időben többféle ételt süssünk úgy, hogy mindezt egyszerre mozgathatjuk. A grillkosár segítségével tehetjük mindezt anélkül, hogy kihullanának a falatok vagy leesnének a parázsba.
Nem is gondolnánk, mennyire ízletes pizza készülhet a grillrácson! A kemencékben sült pizzák ínycsiklandó ropogósságát érhetjük el a Broil King pizzasütő szettjével. A sütőkőre elhelyezett pizzát egy hatalmas pizza lapáttal emelhetjük le a rácsról. Érdemes alaposabban megvizsgálni ezt a sütőlapot, mert mint látni fogjuk, míg az egyik oldala sima, addig a másik oldal felülete rovátkolt. A sima oldalt a tésztafélék, zöldségek sütéséhez, a rovátkoltat a húsok és szaftosabb hozzávalók elkészítésére ajánljuk.