- írta: Peitli Csilla
Az étel melegen tartása téli grillezéskor
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.17
Amikor a kinti idő zimankóssá válik, a grill gyorsabb hűlése mellett azzal is számolni kell, hogy az ételek maguk is rekord idő alatt vesztik el hőmérsékletüket. Elég csak a kertből a házba tartó távolsággal számolni erős szélben vagy nagy hóban, és mársi belátható, hogy valahogyan gondoskodni kell az ételek melegen tartásáról.
Amikor a kinti idő zimankóssá válik, a grill gyorsabb hűlése mellett azzal is számolni kell, hogy az ételek maguk is rekord idő alatt vesztik el hőmérsékletüket. Elég csak a kertből a házba tartó távolsággal számolni erős szélben vagy nagy hóban, és mársi belátható, hogy valahogyan gondoskodni kell az ételek melegen tartásáról.
Hideg időben még fontosabbá válik a grill előzetes felmelegítése. De ne állj meg itt. Ne csak a grillt meelgítsd elő, hanem azokat az edényeket is, amiben az elkészült ételt majd beviszed a házba vagy szervírozod. Ehhez mindenképpen hőálló tálakat válassz, lehetőleg olyat, aminek teteje is van.
Grillsütőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!
A legjobb anyag, amiből választhatsz a kerámia és az öntöttvas. Mindkettő nagyon jól tartja a hőt, és elég hamar át is melegednek, tehát az előmelegítéssel sem kell hosszú időt elfecsérelned. A kerámia edények tálaláshoz talán mutatósabbak, de vannak olyan ételek, amelyek egy öntöttvas serpenyőben is ínycsiklandóak.
Ez utóbbinak ráadásul nagy előnye, hogy akár a grillen kívül is folytathatod benne a sütést. Egy kicsivel előbb vedd le az ételt a grillről és tedd át az öntöttvas serpenyőbe, ahol a megrekedt forróság miatt tovább sül. Ezzel időt spórolhatsz, és garantáltan nem hűl ki az étel idő előtt.