- írta: Peitli Csilla
Az új grillrács betörése
- írta: Peitli Csilla
- 2017.01.31
Elégtelen kezelés mellett rozsdásodásra hajlamos az öntöttvas kiegészítő, de ha jól tartjuk, akkor egy tapadásmentes, örök érvényű darabot tudhatunk a a repertoárban. Hogyan törd be a grillrácsot, hogy már az elején megalapozd a sikert?
Elégtelen kezelés mellett rozsdásodásra hajlamos az öntöttvas kiegészítő, de ha jól tartjuk, akkor egy tapadásmentes, örök érvényű darabot tudhatunk a a repertoárban. Hogyan törd be a grillrácsot, hogy már az elején megalapozd a sikert?
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Minden újonnan vásárolt grilleszközt még használat előtt el kell mosni. Az öntöttvas grillrácsnál a mosás helyett egy begyújtást ajánlunk, ami során az alapokat el lehet vetni. Ehhez először gyújtsd be a grillt közepes hőfokra, majd helyezd be a rácsot (vagy bármilyen öntöttvas edényt). Zárd le a fedőt, amíg melegszik a grill, hogy gorsabban felforrósodjon a helyzet odabent. 20 perc általában elég arra, hogy leégjen az öntöttvasról minden gyártás, szállítás közben rárakódott szennyeződés. Ezzel el is végezted az első részt. Kapcsold ki a grillt, és nyitott tetőnél várj addig, amíg kihül az öntöttvas alkatrész.
Amikor már nem éget a fém,egy kis edénybe tölts növényi, ízesítetlen zsiradékot (olyat válassz, aminek magas az égéspontja: repce, napraforgó). Ezzel kezeld le a rácsot úgy, hogy egy ecset vagy papír segítségével enyhén olajozd be az öntöttvas kiegészítő teljes felületét. Ez eltarthat pár percig, de nem érdemes lespórolni a dolgot, mert ennek hiányában rozsdásodás alakulhat ki. Az így kezelt rácson kezdődhet is a grillezés.