- írta: Peitli Csilla
Azt hiszed ilyet csak a konyhában lehet? Készítsd grillen a vasárnapi ebédet is!
Sokan attól tartanak, hogy az egyszerűbb, igazán magyaros ételeknek esetleg nincs helyük a grillrácson. Pedig egy jó, fűszeres kacsacomb, vagy éppen a vasárnapi sült, de akár még egy leves is sokkal izgalmasabb ízt kaphat, ha a sütő, vagy a fazék helyett inkább a kerti grillen készítjük el.Hiszen például egy konyhai sütő grillfunkciójának hatásfoka szinte össze sem hasonlítható egy kerti gázgrill, vagy még inkább egy faszenes grillével. És itt nem is a teljesítmény, hanem inkább az az elérhető íz hatásfoka a lényeges: az a bizonyos, kissé füstös aroma, amelyet kizárólag a kertben, vagy teraszon sistergő grillrácson lehet megadni az ételnek. A Séf a Rácson online receptverseny egyik versenyzője is rájött erre a fortélyra: miszerint a házias ételek igenis illenek a grillre, sőt… Ravazdi lány valódi falusi ízekkel robbant be a profiknak és amatőröknek egyaránt meghirdetett séfversenybe és mindjárt 3 kreatív receptet töltött föl a verseny weblapjára. Pácolt kacsacomb receptjét például szinte teljesen hagyományos módon készítette, viszont a legvégén egy nagyon okos csavarral a grillen pirította ropogósra a szaftosra párolt húsokat, hogy megkapják azt az utánozhatatlan füstös ízt és a tökéletesre pirult bőrt.De hasonlóan gusztusos lett a grillen készítve a versenyző másik receptje a rizses sertéshús rudak fűszeres kelkáposzta ágyon is. Szóval megéri kipróbálni a megszokott ízeket is akár csak egy hasonló kis grillcsavarral is. Főleg ilyen jó időben… Irány a kert és a grill. Ha neked is tetszik a recept, próbáld ki a grillezett kacsacomb receptet és ne felejts el szavazni sem.Ha szeretnél egy profi kerti grillt otthonra, még jelentkezhetsz a receptversenyre!
Sokan attól tartanak, hogy az egyszerűbb, igazán magyaros ételeknek esetleg nincs helyük a grillrácson. Pedig egy jó, fűszeres kacsacomb, vagy éppen a vasárnapi sült, de akár még egy leves is sokkal izgalmasabb ízt kaphat, ha a sütő, vagy a fazék helyett inkább a kerti grillen készítjük el.
Hiszen például egy konyhai sütő grillfunkciójának hatásfoka szinte össze sem hasonlítható egy kerti gázgrill, vagy még inkább egy faszenes grillével. És itt nem is a teljesítmény, hanem inkább az az elérhető íz hatásfoka a lényeges: az a bizonyos, kissé füstös aroma, amelyet kizárólag a kertben, vagy teraszon sistergő grillrácson lehet megadni az ételnek.
A Séf a Rácson online receptverseny egyik versenyzője is rájött erre a fortélyra: miszerint a házias ételek igenis illenek a grillre, sőt… Ravazdi lány valódi falusi ízekkel robbant be a profiknak és amatőröknek egyaránt meghirdetett séfversenybe és mindjárt 3 kreatív receptet töltött föl a verseny weblapjára. Pácolt kacsacomb receptjét például szinte teljesen hagyományos módon készítette, viszont a legvégén egy nagyon okos csavarral a grillen pirította ropogósra a szaftosra párolt húsokat, hogy megkapják azt az utánozhatatlan füstös ízt és a tökéletesre pirult bőrt.
De hasonlóan gusztusos lett a grillen készítve a versenyző másik receptje a rizses sertéshús rudak fűszeres kelkáposzta ágyon is.
Szóval megéri kipróbálni a megszokott ízeket is akár csak egy hasonló kis grillcsavarral is. Főleg ilyen jó időben… Irány a kert és a grill.
Ha szeretnél egy profi kerti grillt otthonra, még jelentkezhetsz a receptversenyre!