- írta: Peitli Csilla
Baconös pirított tökmag
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.02
Ősszel jelentősen megnő a hazai sütőtök fogyasztás, amelyet csak részben írhatunk a Halloween számlájára. Ilyenkor mindenhol megjelenik a narancssárga sütőtök, amiből sokféle egészséges finomság készülhet. Sőt, most már a magokat sem kell kidobnod.
Ősszel jelentősen megnő a hazai sütőtök fogyasztás, amelyet csak részben írhatunk a Halloween számlájára. Ilyenkor mindenhol megjelenik a narancssárga sütőtök, amiből sokféle egészséges finomság készülhet. Sőt, most már a magokat sem kell kidobnod.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Mindegy, hogy a tökfaragás, a sütőtök krémleves vagy grillezett sütőtök elkészítése után maradtak meg a magok, mindenképpen fel tudod őket használni egy esti sós snackhez. A magokat válaszd el a tök húsától és mosd meg őket. Az így előkészített magokkal jöhet a varázslat, aminek a végén egy nehezen abbahagyható finomság vár majd.
Első lépésben forralj enyhén sós vizet és főzd a magokat 10 percig, hogy jól megpuhuljanak. Ezután egy tepsire terítsd ki a magokat picit sózd meg (vigyázz mert a bacon is sós lesz) és mehet rá valamilyen általad választott fűszer (fokhagyma vagy cayenne bors).
A bacon szeleteket vágd kisebb darabokra, és egyenletesen oszlasd el őket a magok tetején.
Jöhet a grillezés. A magas hőfokra előmelegített grillen süsd körülbelül 25 percig a nassolnivalót, úgy, hogy időnként egy fakanál segítségével átmozgatod az egészet. A végeredmény akkor lesz jó, amikor a szemek aranybarnákká válnak és a bacon is ropogósra sülve várja végzetét.
Tálalás előtt keverd át még egyszer az egészet, majd kis tálkában szervírozd a sült baconös tökmag, ami magában is hamar elfogy majd, de akár krémlevesek feltéteként is érvényesülhet.