- írta: Peitli Csilla
BBQ oldalas a Broil King Terasz kínálatából
Lui Chef, az Új Sipos Halászkert séfje egy újabb nagyon ígéretes fogást hozott el nekünk, amit – receptje segítségével – most akár mi magunk is elkészíthetünk.
Lui Chef, az Új Sipos Halászkert séfje egy újabb nagyon ígéretes fogást hozott el nekünk, amit – receptje segítségével – most akár mi magunk is elkészíthetünk.
BBQ oldalas töltött kaliforniai paprikával, fóliás burgonyával, joghurtos szósszal
Hozzávalók 10 főre: 3 kg sertés oldalas, 5 db kaliforniai paprika, 10 db közepes burgonya
Hozzávalók a páchoz: 25 dkg Dijoni mustár, 1 ek őrölt feketebors, 4-5 gerezd fokhagyma
Hozzávalók a BBQ mártáshoz: 1 dl olívaolaj, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg kristálycukor, 1 kg ketchup, 2 ek mustár, 2 ek tabasco, 1 tk őrölt bors
Így készítsd el a pácot: Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot és barnára karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a ketchupot, majd 1-1,5 óra alatt készre főzzük.
Így süsd ropogósra az oldalast: Az oldalast a pácból kiemeljük, majd alufóliába tekerve 120-150 C-on kb. 1 órán át sütjük. Ezután kivesszük a fóliából, és tovább sütjük 180-200 C-on. Mikor már majdnem kész, egy ecset segítségével egyenletesen bekenjük az előre elkészített BBQ mártással, és gyönyörű pirosra sütjük.
Így töltsd meg a paprikát: 1 kg paradicsomot apró kockára vágunk, reszelünk hozzá 20 dkg mozzarella sajtot, és apróra vágott friss bazsalikom hozzáadásával tölteléket keverünk. A kész tölteléket beletöltjük a félbevágott kaliforniai paprikába, és tálaljuk.