- írta: Peitli Csilla
Befolyásold a grillétel ízét a faszénnel
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.05
A faszenes grilleknél a fűtőanyag nemcsak a sütést, hanem az étel ízét is befolyásolja, ezért egyátlalán nem mindegy, hogy milyen anyaggal dolgozol. Hogy a lehető legtöbbet hozd ki a faszenekből, hagyd a benzínkúton vásárolható egységcsomagot és jó minőségű, grillező szénre hajts.
A faszenes grilleknél a fűtőanyag nemcsak a sütést, hanem az étel ízét is befolyásolja, ezért egyátlalán nem mindegy, hogy milyen anyaggal dolgozol. Hogy a lehető legtöbbet hozd ki a faszenekből, hagyd a benzínkúton vásárolható egységcsomagot és jó minőségű, grillező szénre hajts.
A jó minőségű faszén garantáltan vegyszer mentes, természetes forrásból származik és semmilyen plusz mellékízzel nem szennyezi majd az ételt, ezért megéri beruházni egy sütéshez készített zacskóra. A grillező faszeneket már alakjukról és kinézetükről is könnyű felismerni, mert sokkal inkább hasonlítanak egy megfeketedett, égett fára, mint egy tömör szén darabra. Amikor látod a fa erezetét a pehelykönnyű szénben, akkor már sejtheted, hogy jó terméket tartasz a kezedben.
Amikor a faszén füstösségén túl is vágynál valamilyen plusz aromára, akkor a profikhoz hasonlóan fordulj a füstölőfák felé. Ezek a különféle méretben kapható, jól éhető fa darabok olyan plusz ízeket adhatnak az ételhez, amire a faszén nem képes. A hickory és a tölgy a halakhoz és a sertéshez, míg a cseresznye vagy almafa bármilyen húshoz jó választás.