Csak a csatni! Vagy chutney? Próbáld ki vele a grillezett csirkecombot. Két különleges recept!

  • írta:
  • 2016.04.26

Nem lekvár és nem is mártás. Inkább valahol a kettő között. Lehet édes, savanyú, vagy pikásan csípős – a chutney különleges íze a húsételeket szinte ellenállhatatlanná teszi. Jöjjön most a Séf a Rácson versenyzőitől két különleges grillezett csirkecomb recept ezzel az egzotikus kísérővel.Az indiai konyhából gasztro-világhódító útjára indult chutney, vagy magyarosan csatni, nem más, mint egyfajta sűrű szósz. A szó eredeti jelentése egyébként hindi nyelven: „nyalni”… Készülhet gyümölcsből, zöldségből, vagy akár mindkettőből – a lényeg, hogy pürészerű, inkább apró, de még felismerhető darabokra vágott alapanyagok alkotják. Viszont amiben különbözik az egyszerű húsokhoz készült mártásoktól, az egyrészt a dzsemszerű állaga, másrészt a lekvárokhoz hasonló hosszú eltarthatósága. Ha készítünk egy ilyen különleges étel-kísérőt, napokig (de akár hetekig) is eltarthatjuk egy üvegben lezárva a hűtőben. Leggyakrabban mangót, hagymát, fokhagymát, barackot, de paradicsomot is vágnak apróra a csatnihoz, amelyet aztán erősen, pikánsan fűszereznek.A Séf a Rácson versenyzőinek egyik fordulós feladata egy grillezett csirkecomb recept leírása és elkészítése volt. Két résztvevő is chutney-val dobta fel a rácson sütött combokat.Bálint, citrusos csirkecombja mangós-mentás chutney kísérővel került a tányérra. A folyamatról ő egyébként egy extra videóreceptet is készített, amelyben részletesen is megnézheted és megtanulhatod, hogyan készítsd a csatnit.A Mortis nevű grillséf versenyző füstölt csirkecombja őszibarack csatnival is valódi tavaszi grillcsemegének ígérkezik.Ha te is megnéznéd, hogyan is kell csatnit készíteni, kattints a Séf a Rácson receptjeire, és ne felejts el szavazni! JÖN A VERSENY DÖNTŐJE! Látogass el te is a Séf a Rácson döntőjére, május 7-én a MAXCitybe.


Nem lekvár és nem is mártás. Inkább valahol a kettő között. Lehet édes, savanyú, vagy pikásan csípős – a chutney különleges íze a húsételeket szinte ellenállhatatlanná teszi. Jöjjön most a Séf a Rácson versenyzőitől két különleges grillezett csirkecomb recept ezzel az egzotikus kísérővel.

Az indiai konyhából gasztro-világhódító útjára indult chutney, vagy magyarosan csatni, nem más, mint egyfajta sűrű szósz. A szó eredeti jelentése egyébként hindi nyelven: „nyalni”… Készülhet gyümölcsből, zöldségből, vagy akár mindkettőből – a lényeg, hogy pürészerű, inkább apró, de még felismerhető darabokra vágott alapanyagok alkotják. Viszont amiben különbözik az egyszerű húsokhoz készült mártásoktól, az egyrészt a dzsemszerű állaga, másrészt a lekvárokhoz hasonló hosszú eltarthatósága. Ha készítünk egy ilyen különleges étel-kísérőt, napokig (de akár hetekig) is eltarthatjuk egy üvegben lezárva a hűtőben. Leggyakrabban mangót, hagymát, fokhagymát, barackot, de paradicsomot is vágnak apróra a csatnihoz, amelyet aztán erősen, pikánsan fűszereznek.

A Séf a Rácson versenyzőinek egyik fordulós feladata egy grillezett csirkecomb recept leírása és elkészítése volt. Két résztvevő is chutney-val dobta fel a rácson sütött combokat.

Bálint, citrusos csirkecombja mangós-mentás chutney kísérővel került a tányérra. A folyamatról ő egyébként egy extra videóreceptet is készített, amelyben részletesen is megnézheted és megtanulhatod, hogyan készítsd a csatnit.

Mortis nevű grillséf versenyző füstölt csirkecombja őszibarack csatnival is valódi tavaszi grillcsemegének ígérkezik.

Ha te is megnéznéd, hogyan is kell csatnit készíteni, kattints a Séf a Rácson receptjeire, és ne felejts el szavazni!

 

JÖN A VERSENY DÖNTŐJE! Látogass el te is a Séf a Rácson döntőjére, május 7-én a MAXCitybe.

Címkék: