- írta: Peitli Csilla
Csak só és bors? Felejtsd el! - Így fűszerezz bátran, ha grillezel
- írta: Faragó Zoltán
- 2015.03.24
Egyértelműen kijelenthetjük: a só és bors egyeduralma végre véget ért a magyar konyhában is. Az új fűszer-trendek távoli tájak ízeivel kápráztatják el az egzotikusabb zamatok kedvelőit. A Séf a rácson grillverseny receptjeiben is szívesen használnak efféle ízhatás-növelőket a szakácsok. Vajon néhány különleges fűszer is meghozhatja a győzelmet?
Egyértelműen kijelenthetjük: a só és bors egyeduralma végre véget ért a magyar konyhában is. Az új fűszer-trendek távoli tájak ízeivel kápráztatják el az egzotikusabb zamatok kedvelőit. A Séf a rácson grillverseny receptjeiben is szívesen használnak efféle ízhatás-növelőket a szakácsok. Vajon néhány különleges fűszer is meghozhatja a győzelmet?
„SASÓ” például igen bőkezűen adagolja az érdekesebbnél érdekesebb fűszereket: receptjeiben található citrom- és rózsabors, de a grillezett kecskesajtos parti-szendvicsre is az eredetileg Sri Lankáról származó őrölt kardamomot ajánlja, amely valószínűleg feledhetetlenné teszi ezt az egyszerű ételt.
Egy ötletes fűszerkeverék is sokat dobhat a grillsütőre szánt húsételen: „COOKFATHER” tokaji rozmaringos báránylapocka receptjét például az amerikai bbq ihlette „kreol rub” fűszerkeverékkel turbósítja fel. „CSABIG” pedig egy kávéskanál hétfűszer keverékkel teszi még ínycsiklandóbbá a rozéban pácolt kacsamell íz-élményét.
Persze az igazi, keményen csípős zamatokat kedvelők is válogathatnak a receptek között: hiszen jócskán találunk versenyzőt, aki előszeretettel használ piros chilit, mint például „EDI01”, akinek avokádós keto-burgerébe is került a pikáns fűszernövényből.
Ha te is különlegesen fűszeres ízekre vágy, böngéssz bátran a Séf a rácson oldalán – voksolj kedvenceidre!