Eddig féltél a garnélatisztítástól? Ne tedd!

Lényegesen finomabb lesz a végeredmény, ha sütéshez vagy grillezéshez a fagyasztott garnéla helyett frisset használsz. Ilyenkor viszont rád marad a tisztítás, amely hosszadalmas folyamat, de nem olyan bonyolult, mint ahogy első tűnik.


Lényegesen finomabb lesz a végeredmény, ha sütéshez vagy grillezéshez a fagyasztott garnéla helyett frisset használsz. Ilyenkor viszont rád marad a tisztítás, amely hosszadalmas folyamat, de nem olyan bonyolult, mint ahogy első tűnik.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A minimális pácolást és sütést igénylő apró rákok pár mozdulattal megpucolhatóak, főleg, ha nem távolítod el az egész páncélt. A páncél egy részének fent hagyása segít egyben tartani a rák puha húsát sütés közben, és könnyebé teszi azok kezelését is. Sütés után a páncél egy mozdulattal eltávolítható.

  1. 1. A tisztításhoz először vágd le a garnélák fejét.

  2. 2. A fent maradó lábakat távolítsd el. (Ha a páncél egyben leszednéd, akkor az utolsó szervényig távolíts el minden lemezt. A farokrészt hagyd fent, hogy könnyebben megfoghasd.)

  3. 3. A gerinc résznél ejts egy nem túl mély vágást, és mozdulattal szedd ki a garnéla fekete tápcsatornáját. Ebbe a mélyedésbe később fűszereket tehetsz.

A fejekből – alapos átmosás után – alaplé is készülhet.

Ha szeretnéd a gyakorlatban is kipróbálni a garnélatisztítást és az ennek eredményeként készíthető finom ételeket, itt találsz hozzá recepteket.

Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Címkék: