Édes bűnbeesés húsimádóknak: Almás sertés oldalas

A gyümöcsös savak egészen új dimenzióba repítik a grillezett sertésoldalast, kihozva belőle az édességet és egy enyhén karamelles aromát. A megszokott ízek helyett egy izgalmasabb és egészségesebb változat, ami kiegészíti a télen ritkább gyümölcsfogyasztást.


A gyümöcsös savak egészen új dimenzióba repítik a grillezett sertésoldalast, kihozva belőle az édességet és egy enyhén karamelles aromát. A megszokott ízek helyett egy izgalmasabb és egészségesebb változat, ami kiegészíti a télen ritkább gyümölcsfogyasztást.

Egy kis keverőtálban keverje el a hozzávalókat az olívaolaj (és persze a hús) nélkül.

Ez lesz a pác majd a pács, amibe most már lassan keverje bele az olajat is.

A sertésoldalast tegye egy zárható műanyag tasakba és öntse rá a pácot. Zárja be a tasakot és egy tányérra téve pihentesse a húst, ügyelve arra, hogy a pác mindehol érje az oldalast.

Legalább 6 órán keresztül hagyja dolgozni a pácot, időnként fordítson rajta egyet, hogy egyenletesen érje az ízesítő a húst.

Sütés előtt helyezzen el egy kisebb serpenyőt közvetlenül a grillrács alá és töltse meg félig vízzel.

Ezután melegítse elő a grillt, majd alacsonyra levéve a hőfokot kezdje meg a hús lassú sütését. (A rácsokat érdemes ennél az ételnél is enyhén bekenni olajjal.)

Körülbelül másfél órás sütési idővel számolhat. Alkalmanként fordítson egyet az oldalason és kenje le megmaradt páccal újra és újra a sertés felületét. Köretként párolt, grillezett almát szolgáljon mellé.

A pontos hozzávalók listáját itt találja.

Ha szeretné jobban megismerni a grillek sokszínű világát, s saját kertjében készítené el kedvenc fogásait a lehető legprofesszionálisabb módon, a március 2. és 11. között megrendezett SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásár erre is lehetőséget kínál. Az esemény második hétvégéjén a grillezésé lesz a főszerep: érdemes lesz ellátogatni az ürömi bemutatóterembe, hiszen szombaton és vasárnap Serényi Zsolt és Pataky Péter séfektől leshetnek el néhány ötletes megoldást a BBQ szerelmesei. További részletek és regisztráció a weboldalon!

Címkék: