- írta: Peitli Csilla
Egészséges, látványos és finom: grillezett cékla saláta
- írta: Peitli Csilla
- 2017.12.11
A cékla igazi téli favorit, ami ráadásul nagyon egészséges is. Most egy olyan receptet hoztunk el nektek, amely látványos, de egyszerű, így ideális előétel lehet a karácsonyi vendégváráshoz is.
A cékla igazi téli favorit, ami ráadásul nagyon egészséges is. Most egy olyan receptet hoztunk el nektek, amely látványos, de egyszerű, így ideális előétel lehet a karácsonyi vendégváráshoz is.
Hozzávalók:
- 8 db cékla
- 20 ml olívaolaj
- fél db hagyma
- 2 ek málnaecet
- 60 ml dióolaj
- 80 g feta sajt
- 5 g só
- 3 g bors
- 2 ek friss petrezselyem
- Elkészítés:
- Mosd meg és vágd félbe a céklákat.
- Két nagy méretű alufólia lapot tépj le, majd helyezz fel 4-4 fél céklát mindegyik lapra.
- Öntözd meg olívaolajjal, majd csomagold be a céklákat, ügyelve a szélek lezárására.
- Tedd a csomagokat a 175 °C-ra előmelegített grill felső rácsára, és körülbelül egy óra alatt süsd puhára a céklát.
- Amikor megpuhult a cékla, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szedd le a héját.
- Végül szeleteld fel vágj belőle nagyobb kockákat.
- Egy nagyobb tálban közben elkészítheted a saláta öntetet: ehhez öntsd össze az ecetet, a dióolajat és a sót valamint a borsot.
- Ebbe az öntetbe forgasd bele előbb az apróra vágott hagymát, majd óvatosan a megpuhult céklákat is.
- Tálalás előtt morzsold a salátára a feta sajtot és szórd meg friss petrezselyemmel.
Ha szeretnél professzionális körülmények között grillezni, kattints a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthatsz hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőidhez!