Egészséges, látványos és finom: grillezett cékla saláta

A cékla igazi téli favorit, ami ráadásul nagyon egészséges is. Most egy olyan receptet hoztunk el nektek, amely látványos, de egyszerű, így ideális előétel lehet a karácsonyi vendégváráshoz is.


A cékla igazi téli favorit, ami ráadásul nagyon egészséges is. Most egy olyan receptet hoztunk el nektek, amely látványos, de egyszerű, így ideális előétel lehet a karácsonyi vendégváráshoz is.

Hozzávalók:

  • 8 db cékla
  • 20 ml olívaolaj
  • fél db hagyma
  • 2 ek málnaecet
  • 60 ml dióolaj
  • 80 g feta sajt
  • 5 g só
  • 3 g bors
  • 2 ek friss petrezselyem 
  • Elkészítés:
  • Mosd meg és vágd félbe a céklákat.
  • Két nagy méretű alufólia lapot tépj le, majd helyezz fel 4-4 fél céklát mindegyik lapra.
  • Öntözd meg olívaolajjal, majd csomagold be a céklákat, ügyelve a szélek lezárására.
  • Tedd a csomagokat a 175 °C-ra előmelegített grill felső rácsára, és körülbelül egy óra alatt süsd puhára a céklát.
  • Amikor megpuhult a cékla, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szedd le a héját.
  • Végül szeleteld fel vágj belőle nagyobb kockákat.
  • Egy nagyobb tálban közben elkészítheted a saláta öntetet: ehhez öntsd össze az ecetet, a dióolajat és a sót valamint a borsot.
  • Ebbe az öntetbe forgasd bele előbb az apróra vágott hagymát, majd óvatosan a megpuhult céklákat is.
  • Tálalás előtt morzsold a salátára a feta sajtot és szórd meg friss petrezselyemmel.


Ha szeretnél professzionális körülmények között grillezni, kattints a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthatsz hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőidhez!

Címkék: