- írta: Peitli Csilla
Egyszerű grillrecept másnapra
- írta: Peitli Csilla
- 2018.01.01
Eleged van a sütés-főzésből és már valami egyszerűségre vágysz az ünnepi fogások után. Akkor ezt a grillezett sajtot ajánljuk a figyelmedbe, amely rekord idő alatt elkészül, és egyszerűségével már csak nagyszerűsége vetekszik.
Eleged van a sütés-főzésből és már valami egyszerűségre vágysz az ünnepi fogások után. Akkor ezt a grillezett sajtot ajánljuk a figyelmedbe, amely rekord idő alatt elkészül, és egyszerűségével már csak nagyszerűsége vetekszik.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A cédrus lapon grillezett brie sajt aromás illata még azt is leveszi majd a lábáról, aki nem rajong a penészes sajtokért. A végtelenül egyszerű és alapanyagszegény vacsora ötlet elég laktató, így tökéletes morzsapartikhoz és tartalmas beszélgetésekhez is.
Elsőként fűtsd fel a grillt 135°C-ra és áztasd be a cédruslapokat langyos vízbe. Közben vedd elő a sajtot a hűtőből és csomagold ki, hogy melegedjen egy kicsit. Amikor a grill már meleg, vedd ki a falapot a vízből és töröld szárazra, majd helyezd fel rá a két sajtot. Ezt ízlés szerint paprika zselével vagy ha épp édesra vágysz, bírsalmasajttal díszítsd. Fontos, hogy ne tegyél belőle től sokat a sajtra, mert nem az a cél, hogy elnyomja annak ízét, hanem, hogy kiemelje.
Végül 20 perc alatt süsd készre a sajtot, amíg a teteje és szélei aranybarnává válnak és belül folyós lesz. A füstös, aromás és ízletes sajt mellé kínálj kenyérfalatokat.