- írta: Peitli Csilla
Elegáns előétel az ünnepi asztalra: Kecskesajttal töltött füge
- írta: Mező Dóra
- 2017.12.11
Ha idén karácsonykor olyan előétellel szeretnénk kiegészíteni az ünnepi menüt, ami nem csupán finom, de egészséges is egyben, a grillezett füge kecskesajttal garantáltan ideális párosítás.
Ha idén karácsonykor olyan előétellel szeretnénk kiegészíteni az ünnepi menüt, ami nem csupán finom, de egészséges is egyben, a grillezett füge kecskesajttal garantáltan ideális párosítás.
Hozzávalók:
érett, nagyobb fügék
kecskesajt
méz
mentalevél (opcionális)
Elkészítés:
A fügéket vágjuk be kereszt alakban, ezután alul enyhén megnyomva őket, hagyjuk, hogy kinyíljanak, mint egy rózsa. Az apró gödröcskét töltsük meg kecskesajttal, s csorgassunk rá néhány csepp mézet is. A forró grillre helyezve mindössze pár perc erejéig süssük. A fügéket utolsó simításként mentalevéllel is díszíthetjük, mely az érdekes megjelenés mellett, különleges ízvilágot is kölcsönöz majd a gyümölcsös desszertnek. Egy pohár finom bor mellett előételként, vagy akár egészséges nassolni valóként is tökéletesen megállja a helyét a gyorsan elkészíthető, könnyed fogás!
Ha ön is szeretne professzionális körülmények között grillezni, kattintson a Grill Pláza honlapjára, ahol az év végéig még exkluzív ajánlatok keretein belül juthat hozzá új kedvenc konyhai kiegészítőihez!