Előétel az ünnepi asztalra: rák koktél melegen

Elegánsan tálalható ünnepi előétel a garnélák szerelmeseinek. Gyorsan elkészülő vendégváró falat, ami megadja az emelkedett alaphangot a családi vagy baráti összejövetelnek.


Elegánsan tálalható ünnepi előétel a garnélák szerelmeseinek. Gyorsan elkészülő vendégváró falat, ami megadja az emelkedett alaphangot a családi vagy baráti összejövetelnek.

A gyorsan elkészíthető recepthez fűtsd fel a grillt már a rák előkészítésénél, hogy utána csak fel kelljen dobnod a rácsra a falatnyi husikat. 1 kg garnéla alatt nem is érdemes belekezdeni, mert pillanatok alatt szétkapkodják majd a vendégek. Tisztított, vénátlanított és páncéljától megszabadított rákkal dolgozz. A rákokat óvatosan forgasd bele 2 evőkanál olívaolajba, majd mehet rá egy kevés só, bors. Mehetnek is a rácsra, hogy oldalanként 2-2 perc alatt szép rózsaszínűre piruljanak.

Közben az oldalégőre vagy a rácsra tegyél fel egy edényt, ebben készül majd a szósz a koktél rákokhoz. Ebbe  tegyél 120 ml ketchupöt és ugyanennyi chili szószt, 1 evőkanálnyi apróra vágott hagymát, 3 evőkanál tormát, 1 evőkanál citromlevet és a citrom héját is belereszelheted. Ha szereted a csípőset egy kevés paradicsomos chipotle is mehet bele, végül pedig egy csipet sóval koronázd az egészet. 

Keverd el jól a szósz hozzávalóit, majd mielőtt felforrna vedd le a grillről és hagyd kicsit hűlni.

Poharakba tálalva kínáld a frissen sült rákokhoz.

Könnyítse meg az ünnepi sütés- főzést, tegyen ínycsiklandó grillételeket az asztalra, s miközben az ételek teraszán sülnek, dőljön hátra és hangolódjon rá az ünnepekre. Ehhez a Broil King grillsütők most egy ajándék grill receptfüzettel kedveskedik önnek!

Címkék: