- írta: Peitli Csilla
Előétel az ünnepi asztalra: rák koktél melegen
- írta: Peitli Csilla
- 2017.12.19
Elegánsan tálalható ünnepi előétel a garnélák szerelmeseinek. Gyorsan elkészülő vendégváró falat, ami megadja az emelkedett alaphangot a családi vagy baráti összejövetelnek.
Elegánsan tálalható ünnepi előétel a garnélák szerelmeseinek. Gyorsan elkészülő vendégváró falat, ami megadja az emelkedett alaphangot a családi vagy baráti összejövetelnek.
A gyorsan elkészíthető recepthez fűtsd fel a grillt már a rák előkészítésénél, hogy utána csak fel kelljen dobnod a rácsra a falatnyi husikat. 1 kg garnéla alatt nem is érdemes belekezdeni, mert pillanatok alatt szétkapkodják majd a vendégek. Tisztított, vénátlanított és páncéljától megszabadított rákkal dolgozz. A rákokat óvatosan forgasd bele 2 evőkanál olívaolajba, majd mehet rá egy kevés só, bors. Mehetnek is a rácsra, hogy oldalanként 2-2 perc alatt szép rózsaszínűre piruljanak.
Közben az oldalégőre vagy a rácsra tegyél fel egy edényt, ebben készül majd a szósz a koktél rákokhoz. Ebbe tegyél 120 ml ketchupöt és ugyanennyi chili szószt, 1 evőkanálnyi apróra vágott hagymát, 3 evőkanál tormát, 1 evőkanál citromlevet és a citrom héját is belereszelheted. Ha szereted a csípőset egy kevés paradicsomos chipotle is mehet bele, végül pedig egy csipet sóval koronázd az egészet.
Keverd el jól a szósz hozzávalóit, majd mielőtt felforrna vedd le a grillről és hagyd kicsit hűlni.
Poharakba tálalva kínáld a frissen sült rákokhoz.
Könnyítse meg az ünnepi sütés- főzést, tegyen ínycsiklandó grillételeket az asztalra, s miközben az ételek teraszán sülnek, dőljön hátra és hangolódjon rá az ünnepekre. Ehhez a Broil King grillsütők most egy ajándék grill receptfüzettel kedveskedik önnek!