Érlelt, csontos marhahátszín,egyben sütve, bors kéregben

Kevés hozzávalója ellenére sem egy elsőbálozós recept, mert a hatalmas hús sütése több kihívást is tartogat. Rutinos grillezőknek jó választás lehet, és az is biztos, hogy ez az egy sütés, garantáltan jóllakat egy egész sereget.


Kevés hozzávalója ellenére sem egy elsőbálozós recept, mert a hatalmas hús sütése több kihívást is tartogat. Rutinos grillezőknek jó választás lehet, és az is biztos, hogy ez az egy sütés, garantáltan jóllakat egy egész sereget.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Hozzávalók:

  • 3-4 kg csontos marha (érlelt min. 21 napos)

  • 0,15 kg mustár dijoni

  • 0,15 kg durva tarkabors

  • 0,1 kg kóser só

  • A marhahúst vékonyan megkenem a dijoni mustárommal, sütőpapirra kiszórom a tarkaborsot és a sót, ebben bátran megforgatom.

    Direkt grill-technikával kérget pirítok a húsra majd indirekt módon, 150 Celsius fokon készre sütöm a hatalmas húsom. Húshőmérővel folyamatosan kontrollálom a belső hőmérsékletet, a készültségét.

    Talán az egyik legnehezebb grill/BBQ étel, hiszen a nagy test megkívánja a gondoskodást.

    Burgonyapürével bámulatos ételköltemény!

  • Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Címkék: