- írta: Peitli Csilla
Ez a legjobb módja a grillrács olajozásának
- írta: Peitli Csilla
- 2017.01.28
A grillsütés előtti olajozás sarkallatos pontja a sütésnek, mert ha túl korán tesszük fel megéghet a zsíradék. Ha nem használunk semmit, leragadhat az étel, ha pedig később kenjük fel lecsöpög és ráég a grillre. Akkor mi a teendő?
A grillsütés előtti olajozás sarkallatos pontja a sütésnek, mert ha túl korán tesszük fel megéghet a zsíradék. Ha nem használunk semmit, leragadhat az étel, ha pedig később kenjük fel lecsöpög és ráég a grillre. Akkor mi a teendő?
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A rácsok olajozásánál nagyon fontos az időzítés, de az ehhez használt eszköztárra is érdemes ügyelni. Hogy mikor kenjünk, az nagyban függ attól, hogy a ráccsal együtt melegítjük-e a sütőt vagy sem. Ha nem, akkor lekenhetjük előbb is a rácsokat, majd a sütés előtt közvetlenül egy arra használatos fogó segítségével beemeljük a rácsokat a helyükre, így az olajnak nem lesz ideje megégni. Csakhogy ez a technika eléggé macerás, ezért mi egy sokkal egyszerűbb, mindenki számára könnyen elsajátítható módszert javasolunk.
A kiválasztott rácsot még a hideg grillbe helyezd bele, majd kezdheted a melegítést. Közben egy kisebb edénykébe tegyél olajat, majd egy papírtörlőből formálj galacsint, és ezt áztasd be az olajba. Amikor a grill már sütési hőre melegedett, egy hosszú fogó segítségével, ragadd meg az olajos papírt, kicsit nyomkodd meg, hogy a felesleges olaj távozzon, majd ezzel töröld át a rácsokat.
Így nem lesz felesleges olaj, ami lecsöpögjön és fellángolást okozzon, és a rácsokat is időben kenheted be az odaégés veszélye nélkül.