- írta: Peitli Csilla
Fenséges falatok téli estékre: Kecskesajtos füge
- írta: Mező Dóra
- 2018.01.23
Ha szeretnénk egy különleges fogással feldobni a hűvös januári hétköznapokat, netán családi, baráti összejövetel alkalmára keresünk a megszokottól némileg eltérő előételt, a grillezett füge kecskesajttal garantáltan beváltja a hozzáfűzött reményeket.
Ha szeretnénk egy különleges fogással feldobni a hűvös januári hétköznapokat, netán családi, baráti összejövetel alkalmára keresünk a megszokottól némileg eltérő előételt, a grillezett füge kecskesajttal garantáltan beváltja a hozzáfűzött reményeket.
Hozzávalók:
érett, nagyobb fügék
kecskesajt
méz
mentalevél (opcionális)
Elkészítés:
A fügéket vágjuk be kereszt alakban, ezután alul enyhén megnyomva őket, hagyjuk, hogy kinyíljanak, mint a rózsa. Az apró gödröcskét töltsük meg kecskesajttal, s csorgassunk rá néhány csepp mézet is. A forró grillre helyezve mindössze pár perc erejéig süssük. A fügéket utolsó simításként mentalevéllel is díszíthetjük, mely az érdekes megjelenés mellett, különleges ízvilágot is kölcsönöz majd a gyümölcsös desszertnek. Egy pohár finom bor mellett előételként, vagy akár egészséges nassolni valóként is tökéletesen megállja a helyét a gyorsan elkészíthető, könnyed fogás!
Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést az újévi akciók keretein belül!