- írta: Peitli Csilla
Forró édesburgonya levessel előzze meg a megfázást
- írta: Peitli Csilla
- 2018.03.06
A hideg, esős, náthás időszakban a testnek és léleknek is igazi gyógyír egy forró tányér leves. Az édesburgonyából készült gazdas leves tartalmas, vitaminokban gazdag és nagyon finom, a grillen szerzett különleges aromájával. Igazi téli csemege, nem csak levesimádóknak.
A hideg, esős, náthás időszakban a testnek és léleknek is igazi gyógyír egy forró tányér leves. Az édesburgonyából készült gazdas leves tartalmas, vitaminokban gazdag és nagyon finom, a grillen szerzett különleges aromájával. Igazi téli csemege, nem csak levesimádóknak.
Az 1 kg megpucolt édesburonyát és a 2 fej vöröshagymát vágja fel falatnyi darabokra, adjon hozzá 2 gerezd megpucult fokhagymát egészben és forgassa össze 30 ml olívaolajjal.
A grillt melegítse elő 200 °C-ra, majd tegye fel a krumplit és a kétféle hagymát sülni egy zöldségkosárban.
30 perc múlva vegye le a megpirult zöldségeket, és tegye őket egy nagyobb lábasba.
Adjon a krumplihoz 1 liter alaplevet és 30 ml juharszirupot, majd főzze 10 percig.
Ezután jöhet a levesbe 200 ml tejszín és az ízesítők, 5-5 g só és bors. Főzze újabb 5 percig az egészet mielőtt levenné a tűzről.
Végül a kész levest turmixolja össze, hogy egynemű, krémlevest kapjin és még jó forrón tálalja.
Ha szeretné jobban megismerni a grillek sokszínű világát, s saját kertjében készítené el kedvenc fogásait a lehető legprofesszionálisabb módon, a március 2. és 11. között megrendezett SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásár erre is lehetőséget kínál. Az esemény második hétvégéjén a grillezésé lesz a főszerep: érdemes lesz ellátogatni az ürömi bemutatóterembe, hiszen szombaton és vasárnap Serényi Zsolt és Pataky Péter séfektől leshetnek el néhány ötletes megoldást a BBQ szerelmesei. További részletek és regisztráció a weboldalon!