- írta: Peitli Csilla
Gourmet falat a tálon: Grillezett kecskesajt pár perc alatt
- írta: Mező Dóra
- 2017.03.20
Ha ön is imádja a sajtkülönlegességeket, és szeret kísérletezni a grillsütő körül, akkor ez az egyszerű, ám annál magával ragadóbb recept biztosan bekerül kedvencei közé!
Ha ön is imádja a sajtkülönlegességeket, és szeret kísérletezni a grillsütő körül, akkor ez az egyszerű, ám annál magával ragadóbb recept biztosan bekerül kedvencei közé!
Sokan talán úgy vélik, csak a grillsajtok alkalmasak arra, hogy a sütőrácson sercegve füstös ízükkel elkápráztassák a finom falatok után áhítozó vendégsereget. Érdemes azonban kicsit merészebben hozzáállni a kérdéshez, ne riadjunk el az igazi ínyencségek kipróbálásától sem: a grillezett kecskesajt remek példa erre.
Amire figyeljünk:
- A kecskesajt önmagában elég zsíros, így sütéséhez nincs szükség semmiféle zsiradékra, olajra
- Grillezéskor maximum 1,5-2 cm vastagságú szeleteket vágjunk
- Csak parázsló tűzön süssük, gázgrillen pedig előmelegített felületre helyezzük rá a sajtot
- Amint barnulni kezd a sajt alja és széle, egy széles fejű fakanál, vagy lapát segítségével fordítsuk meg
- Mivel ez a sajttípus önmagában is elég aromás, nem feltétlenül kell fűszereznünk. Ha esetleg mégis szeretnénk megbolondítani valamivel, remekül passzol hozzá a friss mézes-balzsamecetes saláta