Grilleszközök füstöléshez

Szereted a füstös ízt, de nem tudod mik az ideális kiegészítők a megfelelő füst fejlesztéséhez? Segítünk a döntésben!


Szereted a füstös ízt, de nem tudod mik az ideális kiegészítők a megfelelő füst fejlesztéséhez? Segítünk a döntésben!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Füstölődoboz

Mivel a gázgrillen önmagukban minimális füstöt adnak, ezért szükséged lesz egy dobozra, amibe a füstölőfát teheted. Ez a doboz védőburkolatot képez a tűz és a fa között, így az nem ég el olyan hamar, a füstnek lehetősége lesz átjárni az ételt. Faszenes grill esetén is tehetsz plusz füstölőfát az izzó parázsra, amihez ugyancsak jól jön a doboz. Ha ilyened nincs, akkor alufóliából készíts magadnak egy kis zacskót, amibe bugyoláld be a fákat. Használj dupla réteg fóliát, majd a fa becsomagolása után, szúrj rá lyukakat, hogy a füstnek legyen hol távoznia.

Fa

Mindig kezeletlen fát használj, ami nincs átitatva semmilyen kemikáliával. Ezeken kívül azonban szinte bármilyen fa megfelel. Gázgrillhez kisebb darabokat, chipset használj, ezeket be is áztathatod meleg vízbe, de ha dobozba teszed őket, ez a lépés akár ki is maradhat. Faszenes grillre inkább nagyobb (10-15 cm hosszú) darab fákat tegyél, ezek nehezebben égnek el, és hosszabb ideig adnak füstöt.

Grill kesztyű

A grilldoboznak illetve a fának nem kell feltétlenül bent maradnia a grillben a sütés egész ideje alatt. A túl sok füst elnyomja az étel saját ízeit, és akár meg is keserítheti a készülő fogást. A mértékletes füst alkalmazásánál viszont előfordul, hogy a forró dobozt ki kell venned a grillből. Ilyenkor jön jól a grillkesztyű, ami még a konyhai kesztyűknél is nagyobb hőtűréssel rendelkezik, így biztosan biztonságban leszel.

Címkék: