Grillezett borda két lépésben, ha kevés az időd

A BBQ borda igazi parti étel: húsos, omlós, szaftos és könnyen adagolható. Csakhogy egy nagy adag borda sütése órákig is eltarthat, kivéve, ha kipróbálod ezt a két lépcsős receptet, ami minimálisra csökkenti a borda grillen töltött idejét.


A BBQ borda igazi parti étel: húsos, omlós, szaftos és könnyen adagolható. Csakhogy egy nagy adag borda sütése órákig is eltarthat, kivéve, ha kipróbálod ezt a két lépcsős receptet, ami minimálisra csökkenti a borda grillen töltött idejét.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A borda sütésének menete két részből áll: először puhára sütöd a sütőben, majd befejezed a grillen. A két munkafázis között akár napok is eltelhetnek, a hús meghálálja az extra pihenést, nem szárad ki és nem lesz rágósabb vagy íztelenebb sem a várakozástól. Az előre dolgozás lehetővé teszi, hogy a grillen már csak 10 percet töltsön a borda, ami pont elég ahhoz, hogy kellemesen füstös legyen, a szósz rápiruljon és ragacsossá váljon.

1. lépés:

Készítsd elő a bordát, fűszerezd száraz páccal (só, esetleg füstölt só, bors, paprika, cayenne bors, száraz mustár). Ezután csomagold be alufóliába, majd süsd az otthoni sütőben 175 fokon két-három órát, a bordák méretétől és mennyiségétől függően. A cél, hogy omlós legyen, de még ne váljon le a hús a csontról. Amikor elkészült csomagold ki, öntsd le róla a szaftot (de tedd félre, mert még kelleni fog) és hűtsd ki teljesen. Amikor kihűlt, csomagold vissza és mehet pihenni a hűtőbe. Három napot is nyugodtan állhat, az ízek csal elmélyülnek ezen idő alatt.

2. lépés:

Közepes hőfokra melegítsd fel a grillt, miközben az oldalégőn készíts BBQ szószt a húslé segítségével. A húslét keverd össze a kedvenc BBQ szószoddal, ízlés szerint adhatsz még hozzá mézet vagy csilit, és forhald fel az egészet. Kenegesd a rácsra feltett bordákat a szósszal, amíg 10 perc alatt megpirítod őket. Amikor a szósz szépen rásült a húsra, és az csontig átmelegedett, már tálalhatod is füstös, szaftos finomságot.

Címkék: