- írta: Peitli Csilla
Grillezett desszerttel vágódott be a magyar csapat a világbajnokságon
- írta: Peitli Csilla
- 2017.10.25
Ha a grillezésről van szó, ritkán jutnak eszünkbe azok a csodálatos desszertek, amelyeket a forró rácsokon sütöttünk, pedig fantasztikus ízekkel kecsegtet ez az elkészítési forma. A Limerickben tartott Grill és BBQ Világbajnokságon a magyar csapat is egy ilyennek kápráztatta el a zsűrit.
Ha a grillezésről van szó, ritkán jutnak eszünkbe azok a csodálatos desszertek, amelyeket a forró rácsokon sütöttünk, pedig fantasztikus ízekkel kecsegtet ez az elkészítési forma. A Limerickben tartott Grill és BBQ Világbajnokságon a magyar csapat is egy ilyennek kápráztatta el a zsűrit.
A remek hangulatban, több napon át zajló grillversenyen különböző foprdulókban mérték össze a tudásukat a grillek nagyágyúi. A magyar csapat újragondolt töltött káposztával és egy rendhagyó desszerttel vonta magára a figyelmet. A képen a karamelben sült derecskei almás pite látható, amelyet egy könnyű állagú zsályás flannal tálaltak, hogy ellensúlyozza a tömörm, édes ízeket. Az étel kimagasló sikert hozott a csapatnak, ez lett a zsűri egyik kedvence, abból a 130-ból, amit a többi tehetséges csapat tálalt a versenyen.
Szeretnéd kipróbálni a grillezett desszerteket? Akkor kattints ide vagy ide!
Október 28-án ismét a grillezésé lesz a főszerep: a Spatrend ürömi központja különleges őszi grillnappal várja a kültéri sütés rajongóit. Mindenképp érdemes lesz kilátogatni Ürömre azoknak is, akik régóta vágynak egy profi grillsütőre, hiszen alkalmuk nyílik arra, hogy működés közben is megtekinthessék a kanadai márka professzionális készülékeit. Az eseményre itt regisztrálhat.