- írta: Peitli Csilla
Grillezett finomságokkal a szépségünkért
- írta: SpaTrend
- 2016.12.22
Legyen tél vagy nyár, a grillezésnél kevés jobb társasági elfoglaltság van: közös ételkészítés, majd válogathatunk a finomabbnál finomabb falatok közül. Néhány alapanyagból pedig kimondottan szépítő fogásokat is készíthetünk.
Legyen tél vagy nyár, a grillezésnél kevés jobb társasági elfoglaltság van: közös ételkészítés, majd válogathatunk a finomabbnál finomabb falatok közül. Néhány alapanyagból pedig kimondottan szépítő fogásokat is készíthetünk.
Húsok a rácson
A lazac, a pisztráng, a vörös tonhal és a tőkehal igazi omega3 zsírsav bombák, ezenkívül tele vannak szelénnel és cinkkel, melyek a feszes bőr, az egészséges haj és köröm nélkülözhetetlen elemei. Kevés sóval készítsük, inkább fűszerezzünk rózsaborssal, rozmaringgal, kakukfűvel.
A steak húsok gazdag vasforrások. Vas nélkül nem jut a bőrünk elegendő oxigénhez, ettől fakóvá, fénytelenné válik. Vigyázzunk, ne süssük túl a húsokat, éppen csak legyen kérge, így a belsejében épen maradnak az értékes anyagok.
Zöldségek, gyümölcsök sütve, pirítva
A sütőtök az egyik leggazdagabb A-vitamin forrás és az egyik legjobb dolog a hideg évszakban. Vágjuk szeletekre és dobjuk fel a grill rácsra. Készíthetjük köretként is húsokhoz, ekkor egy kis olívaolajjal meglocsolva isteni finom! A rózsáira szedett brokkoli gazdag K-vitaminban és beta-karotinban. Köretnek vagy mártogatósnak egy finom fokhagymás-fűszeres joghurtos szószhoz nassolni is remek. A csíkokra vágott cukkíni jó társa lesz ehhez. Nem kell teljesen átsütni, elég annyira, hogy még éppen roppanjon. A cékla ugyancsak gazdag beta-karotin forrás és az egyik legjobb téli eledelünk. Grillezve, kevés köménnyel megszórva, de intenzív íze miatt natúr formában is mesés. Szinte az összes felsorolt zöldség segít megőrizni bőrünk hibátlan állapotát, feszesít és gazdag antioxidánsokban.
Magok pirítva
Egy száraz serpenyőbe dobjunk egy marék diót, mandulát, mogyorót, tökmagot. Kicsit forgassuk át a tűz fölött, engedjük épp csak megpirulni és szórhatjuk a salátára, a zöldség köretre vagy ropogtathatjuk magában.
Érdemes tehát a téli időszakban is kihasználnunk a grill készülékünkben rejlő lehetőségeket és új ételeket kipróbálni.
Válassza ki az ön számára tökéletes grillsütőt azt újévben még a 2016-os árakon!