- írta: Peitli Csilla
Grillezett füge kecskesajttal
- írta: Peitli Csilla
- 2017.10.20
Kár kihagyni a most érő fügéket a grillpalettáról, ha teheted próbáld ki ezt a sós-édes ízeket keverő előételt, amely egészen új oldalát hozza elő a gyümölcsnek. Gyorsan és könnyedén elkészíthető recept, ami különösen ideálissá teszi az őszi grillezésre.
Kár kihagyni a most érő fügéket a grillpalettáról, ha teheted próbáld ki ezt a sós-édes ízeket keverő előételt, amely egészen új oldalát hozza elő a gyümölcsnek. Gyorsan és könnyedén elkészíthető recept, ami különösen ideálissá teszi az őszi grillezésre.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A megmosott fügékbe egyenként vágj egy x-et, hogy kissé kinyíljon a gyümölcs. A széthuzogatott szélek által formált kehelybe tölts egy-egy kanál kecskesajtot, és tulajdonképpen végeztél is az előkészületekkel. Húsimádók kedvéért ilyenkor előkerülhet a bacon, ami szintén nem ront majd a fogáson. Egy csík bacont tekerj a fügék köré, és mehetnek is a grillre.
A közepes hőfokra felmelegített grillre tedd fel a fügéket, amely alját kend le egy kevés olívaolajjal. Így biztos lehetsz benne, hogy nem ragadnak le a szaftos gyümölcsök. Zárt tető alatt süsd addig őket, amíg a bacon ropogós lesz vagy a kecskesajt látványosan megolvad (kb. 10 perc).
Tálaláskor egy kevés balzsamecettel (választhatsz fügéset is) locsold meg a fügéket. Jó étvágyat!