- írta: Peitli Csilla
Grilltippek az őszi szezonra
- írta: Peitli Csilla
- 2016.09.24
Az időjárás romlik, a levelek sárgulnak és az égi csatornák mind sűrűbben nyílnak esőre, mi mégis arra biztatunk mindenkit, hogy a körülmények dacára, ne hagyjon fel a grillezéssel. Az ételek ősszel is ugyanolyan finomak és a grill melege még jobban is esik a hűvös napokon, mint egy nyári kánikulában.
Az időjárás romlik, a levelek sárgulnak és az égi csatornák mind sűrűbben nyílnak esőre, mi mégis arra biztatunk mindenkit, hogy a körülmények dacára, ne hagyjon fel a grillezéssel. Az ételek ősszel is ugyanolyan finomak és a grill melege még jobban is esik a hűvös napokon, mint egy nyári kánikulában.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Sokan tartják kifejezetten nyári tevékenységnek a grillezést, pedig az ősz és a tavasz is jobban kedvez a forró grilleknek, amelyek ma már időjárás álló anyagokból készülnek. A grillel egyetlen rossz dolgot tehetsz: ha nem használod. Minden mással könnyedén megbirkózik. Egyetlen alapvető különbség van, amire az évszakváltásnál figyelned kell, a hőmérsékletre. Mit tehetsz, hogy az őszi grillezés is olyan sikeres legyen, mint a nyári?
Használj extra tüzelőt: A cudar időjárás a tüzelő mennyiségén látszik meg legelőször. Picit nehezebben fűt fel hidegben (és szélben) a grill, és a szinten tartáshoz is több fűtőanyagra lesz szükséged. Erre még a grillezés előtt készülj, nehogy sütés közben fogyjon el az anyag.
Tartsd zárva a grillt: Hogy az erős szél vagy eső minél kevésbé zavarj a sülő ételt, zárd le a grill tetejét, és csak akkor nyisd fel, ha éppen szószt adagolsz vagy hőfokot mérsz. Minden más esetben csak zavarod a sütés folyamatát és elősegíted a grill és a hús kihűlését. Ha azt akarod, hogy a grill belsejében egyenletes legyen a hőmérséklet, akkor minél ritkábban nézz rá a húsra.
És nyitva a szellőzőket: Ez lehetővé teszi, hogy a grill belsejében ideális legyen a légáramlás, ami az egyenletes sütés alapfeltétele. A szellőzőnyíláson nem távozik a meleg, ezért ha nyitva hagyod nem kockáztatod a grill idő előtti kihűlését, viszont biztosítod az égéshez szükséges oxigént. Ezért sose zárd be őket teljesen.
Használj húshőmérőt: a beépített grillhőmérők ritkán annyira pontosak, mint egy független eszköz, ezért inkább azokra hagyatkozz. Hogy biztos lehess benne, a hús elkészült-e már, ellenőrizd a hőmérővel, de ne túl sűrűn.
Ha Ön is a grillen készült finomságok rajongója, és grillsütő vásárlásán töpreng, de még nem tudja, hogy milyen irányban keresgéljen, látogasson el a Broil King őszi grillszezon-nyitó kerti partyjára október 1-jén, ahol megismerheti a világ legújabb grillsütőit! Az őszi grillszezon megnyitóján szakértők segítik Önt a Broil King faszenes és gázüzemű grillsütőinek megismerésében, és az Ön számára legideálisabb grillsütő kiválasztásában.