- írta: Peitli Csilla
Gyors ebéd a hétvégi összejövetelre: Grillezett mézes-szójás csirke
- írta: Peitli Csilla
- 2018.02.17
A pácolási időt leszámítva tényleg percek alatt elkészül ez a finom, egzotikus csirke, amelyet friss salátával vagy hagyományos körettekkel is tálalhatsz. Kevés és általában minden háztartásban megtalálható alapanyag kell hozzá, ezért vészhelyzeti ételötletnek is kiváló.
A pácolási időt leszámítva tényleg percek alatt elkészül ez a finom, egzotikus csirke, amelyet friss salátával vagy hagyományos körettekkel is tálalhatsz. Kevés és általában minden háztartásban megtalálható alapanyag kell hozzá, ezért vészhelyzeti ételötletnek is kiváló.
A recept nagyon egyszerű: mindent hozzávalót (4 ek. méz, 2 ek. szójaszósz, 2 g só, 5 g bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk. tabasco szósz, 1 ek. citromlé), a 2 db csirkemell vagy combok kivételével, keverjünk össze.
Nem érdemes túl sok sót belekeverni, hiszen a szójaszósz eleve sós, de egy kevés mindenképpen elkel.
A pácolási idő nem túl hosszú, 2-3 órányi már megteszi a hatását, de ha másnap sütjük, még jobb a hús, hiszen a cirtomlé savasságától jobban megpuhul.
Amikor eljön az idő, hirtelen megsütjük, hogy ne száradjon ki a husi.
Sütögetés közben párszor megkenhetjük még a csirkéket, ami gyönyörű barnás vöröses színt kap a karamelizálódott méztől.
Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Springmasszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!
Kövesse grillezéssel kapcsolatos tanácsainkat, ötleteinket és legfrissebb termékeinket a broilkingbbq_hu Instagram oldalán is!