Gyors szilveszteri falatok gyerekbarát kivitelben, az utolsó pillanatokra

A szilveszteri grillezésről nem a gyerekzsúrok hangulata jut először az ember eszébe, pedig sok olyan grillétel létezik, amelyek elkészítésébe a legkisebbeket is bevonhatjuk. És még élvezni is fogják a sürgést-forgást!


A szilveszteri grillezésről nem a gyerekzsúrok hangulata jut először az ember eszébe, pedig sok olyan grillétel létezik, amelyek elkészítésébe a legkisebbeket is bevonhatjuk. És még élvezni is fogják a sürgést-forgást!

A grillezésnél elsődleges szempont a biztonság, ezért a munkapultot (ahol előkészíthetik és összeállíthatják az ételt) a grilltől távolabb állítsd fel. A sütés továbbra is felnőtt feladat, de falatok megkomponálását nyugodtan a lurkókra lehet bízni.

Pizza

A pizza az egyik leghálásabb grillétel, mert gyorsan elkészül, a gyerekek szeretik és végtelenül variálható. A kisebb méretű pizzalapokat minden gyerek elkészítheti magának, ehhez csak az előre felaprított feltételeket kell eléjük tenni. A pizzából ráadásul készülhet édes és sós változat is, a lehetőség és a mókafaktor végtelen.

Virslipolip

A sült virslik gyerekbarát változata a virslipolip, ami kétféleképpen is készülhet. Mindkettő látványos és izgalmas fogás, de sok munkát nem igényel. Az egyikhez a félbevágott száraz spagettitésztát kell a gyerekeknek a minivirslibe dugni (8 db-ot), majd ezt lehet az oldalégőn lobogó vízben megfőzni, amíg sül a felnőttek hamburgere. A másikhoz még tészta sem kell. Ehhez elég, ha a minivirsli egyik oldalát bevágod úgy, hogy 6 kis láb keletkezzen, majd a grillen megsütöd. A hő hatására szétnyílnak a lábak és már kész is a polip.

Quesadillas

Még a pizzánál is egyszerűbb és hasonlóan jól variálható étel a quesadillas, amihez két torilla lap, sok sajt és tetszés szerinti feltétek szükségesek. Az egyik tortillát lefekteted, megszórod azzal, amivel akarod, majd jöhet rá a sajt. Ezt lezárod még egy lappal, és addig sütöd (egyszer megfordítva) amíg a sajt megolvad és összetartja a „szendvicset”.

Hasonló recepteket találsz itt és itt.

 

Könnyítse meg az ünnepi sütés- főzést, tegyen ínycsiklandó grillételeket az asztalra, s miközben az ételek teraszán sülnek, dőljön hátra és hangolódjon rá az ünnepekre. Ehhez a Broil King grillsütők most egy ajándék grill receptfüzettel kedveskedik önnek!

Címkék: