- írta: Peitli Csilla
Ha kánikula, akkor grillezett gyümölcs
- írta: Mező Dóra
- 2017.08.10
A hosszantartó hőség elviselése még azoknak is gondot okozhat, akik alapvetően szeretik a nyarat: nehezebb koncentrálni, az éjszakák nem ígérnek igazán pihentető alvást, és étvágyunk sem a régi.
A hosszantartó hőség elviselése még azoknak is gondot okozhat, akik alapvetően szeretik a nyarat: nehezebb koncentrálni, az éjszakák nem ígérnek igazán pihentető alvást, és étvágyunk sem a régi.
A megfelelő mennyiségű táplálék – és természetesen folyadék – bevitele azonban ilyenkor elengedhetetlen: íme, egy gyors, könnyed, egészséges ötlet, amivel feldobhatjuk a sivatagi klíma kopár hangulatát!
Gyümölcsöt grillezni rendkívül egyszerű, mégis számos, sokszínű megoldással kombinálhatjuk az egyes összetevőket. Kockázzunk fel néhány almát, és egy kis ananászt, majd tűzzük fel őket egy pálcikára – a gyümölcsös saslik még pác nélkül is isteni finom nyári desszert. A barack, körte, vagy épp az eper szintén remek alapanyag lehet. A gyerkőcök kedvéért akár egy tál olvasztott csokoládéban is meghempergethetjük a még meleg grillezett falatkákat, amiket a dermedt máz még ínycsiklandóbbá varázsol majd.