Hagyományos alapanyag egy kis csavarral: Csirkemell részeges körtével

A sokszor már unalmas titulált csirkemell nagyon hálás alapanyag, mert gyorsan elkészül és végtelenül sokoldalúan kombinálható erősebb ízhatású hozzávalókkal. A sós és édes ízek bűvületében készült ez a recept, ami pillanatok alatt elkészül a grillen.


A sokszor már unalmas titulált csirkemell nagyon hálás alapanyag, mert gyorsan elkészül és végtelenül sokoldalúan kombinálható erősebb ízhatású hozzávalókkal. A sós és édes ízek bűvületében készült ez a recept, ami pillanatok alatt elkészül a grillen.

A vékony szeletekre vágott (vagy akár egyben sütött) csirkemell filét sózzuk, borsozzuk.

Bekenjük olíva olajjal és mindkét oldalát kisütjük.

A borhoz hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget, szegfűborsot és 1 dl vízzel felöntve megpároljuk a szeletekre vágott körtét. (Körülbelül 7-10 perc. Fontos, hogy a körte éppen csak megpárolódjon, ne essen szét). Azért annyi bort tartalékoljunk, hogy a sütés közben egy-két korty nekünk is jusson...

A meggrillezett húsra a lecsöpögtetett körte szeletet ráhelyezzük, és megszórjuk a morzsolt kék penészes sajttal.

Egy percre visszahelyezzük a grillsütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a körtére. Zöld körettel vagy rizzsel, krumplival is tálalható.

Érdekli a grillezés és szeretne többet megtudni a professzionális kanadai grillekről: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Címkék: