- írta: Peitli Csilla
Hagyományos alapanyag egy kis csavarral: Csirkemell részeges körtével
- írta: Peitli Csilla
- 2018.02.23
A sokszor már unalmas titulált csirkemell nagyon hálás alapanyag, mert gyorsan elkészül és végtelenül sokoldalúan kombinálható erősebb ízhatású hozzávalókkal. A sós és édes ízek bűvületében készült ez a recept, ami pillanatok alatt elkészül a grillen.
A sokszor már unalmas titulált csirkemell nagyon hálás alapanyag, mert gyorsan elkészül és végtelenül sokoldalúan kombinálható erősebb ízhatású hozzávalókkal. A sós és édes ízek bűvületében készült ez a recept, ami pillanatok alatt elkészül a grillen.
A vékony szeletekre vágott (vagy akár egyben sütött) csirkemell filét sózzuk, borsozzuk.
Bekenjük olíva olajjal és mindkét oldalát kisütjük.
A borhoz hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget, szegfűborsot és 1 dl vízzel felöntve megpároljuk a szeletekre vágott körtét. (Körülbelül 7-10 perc. Fontos, hogy a körte éppen csak megpárolódjon, ne essen szét). Azért annyi bort tartalékoljunk, hogy a sütés közben egy-két korty nekünk is jusson...
A meggrillezett húsra a lecsöpögtetett körte szeletet ráhelyezzük, és megszórjuk a morzsolt kék penészes sajttal.
Egy percre visszahelyezzük a grillsütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a körtére. Zöld körettel vagy rizzsel, krumplival is tálalható.
Érdekli a grillezés és szeretne többet megtudni a professzionális kanadai grillekről: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!