- írta: Peitli Csilla
Hal a pácban – 3 grillrecept, hogy ne kelljen feladnod a tavaszi diétádat
- írta: Spatrend Online
- 2015.03.06
Ha grillételekről van szó, a legtöbben azonnal fűszeres csirkehúsra, pikáns bárány- vagy marhahússzeletre, esetleg a jó öreg tarjára gondolnak. Pedig ma már nem csak a húsos kalóriabombáknak van helye a grillsütőn.
Ha grillételekről van szó, a legtöbben azonnal fűszeres csirkehúsra, pikáns bárány- vagy marhahússzeletre, esetleg a jó öreg tarjára gondolnak. Pedig ma már nem csak a húsos kalóriabombáknak van helye a grillsütőn.
A füstös ízáradat a zöldségekre, sőt, a vízből vett finomságokra is jótékony hatással lehet. A Séf a rácson online receptverseny szakácsai is szívesen készítenek halételeket és kreatívan használják a tenger gyümölcseit is.
Arany durbincs en papillote (azaz Papírban sült hal), Részeges garnéla és Grillezett lazac – „SASÓ” és „CSABIG” receptjeivel bárki új dimenziókat fedezhet fel a halételek világában. A különböző zöldségekkel, fűszerekkel ízesített vagy akár fehérboros pácban áztatott halak vagy tengeri herkentyűk nem csak előételként, hanem főfogásként is megállják a helyüket.
Az egyedi összeállításokkal a sütőrácsról igazi ínyencfalatok kerülnek majd tányérra, s vendégeinket biztosan elbűvöljük a különlegesen elkészített lakomával. Ráadásul ezekkel az ételekkel még a tavaszi diétánkat sem kell felfüggesztenünk a grillparti kedvéért.
Ha te is szereted a tengeri csemegét, vagy csak egy könnyebb grillvacsorára vágysz egy finom halétellel, próbáld ki a recepteket, és ne felejtsd el leadni voksodat a kedvenceidre!