- írta: Peitli Csilla
Hal kicsit másként: Zöldfűszeres sajtos harcsakolbász
- írta: Peitli Csilla
- 2018.03.08
A halkolbászok már évek óta jelen vannak a piacon, de még mindig nem terjedtek el igazán. A halfogyasztásra általában is jellemző a hazai szerény teljesítés, amin ez a recept akár javíthat is. Ne tévessze meg a cím, az elkészítése egyátalán nem bonyolult, külön kolbásztöltő sem kell hozzá.
A halkolbászok már évek óta jelen vannak a piacon, de még mindig nem terjedtek el igazán. A halfogyasztásra általában is jellemző a hazai szerény teljesítés, amin ez a recept akár javíthat is. Ne tévessze meg a cím, az elkészítése egyátalán nem bonyolult, külön kolbásztöltő sem kell hozzá.
Elsőként készítse el a főszeres halpépet. Ehhez darálja le a válsztott halat, majd adja hozzá a fűszereket, a tojást és a sajtot.
Jól gyúrja át a keveréket, hogy a fűszereket egyenletesen kerüljenek mindenhova, és ezután már jöhet a töltés. Kolbásztöltő hiányában jól használható a modern húsdarálókhoz járó töltő kar, amivel rövidebb kolbászkákat gyárthat.
Töltés közben 5 centinként csavarjon egyet a bélen, hogy pici kis kolbászkákat kapjon, így jobban adagolható majd sütés után. Készítsen kisebb füzéreket belőle.
Előre melegített grillen, oldalanként 3-4 perc alatt megsül a halkolbász, amit aztán salátával tálalhat.
A pontos hozzávalók listáját itt találja.
Ha szeretné megismerni a grillek sokszínű világát, s saját kertjében készítené el kedvenc fogásait a lehető legprofesszionálisabb módon, a március 2. és 11. között megrendezett SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásár erre is lehetőséget kínál. Az esemény második hétvégéjén a grillezésé lesz a főszerep: érdemes lesz ellátogatni az ürömi bemutatóterembe, hiszen szombaton és vasárnap Serényi Zsolt és Pataky Péter séfektől leshetnek el néhány ötletes megoldást a BBQ szerelmesei. További részletek és regisztráció a weboldalon!