- írta: Peitli Csilla
Használd ki az édesburgonya szezont: grillezett édes krumpli
- írta: Peitli Csilla
- 2018.01.30
Az édesburgonya nemcsak egészségesebb hagyományos párjánál, de ízeiben sokkal különlegesebb is. A grillen készítve még inkább passzol az egészségtudatos életmódba, és köretnként vagy akár önmagában fogyasztva is finom fogás.
Az édesburgonya nemcsak egészségesebb hagyományos párjánál, de ízeiben sokkal különlegesebb is. A grillen készítve még inkább passzol az egészségtudatos életmódba, és köretnként vagy akár önmagában fogyasztva is finom fogás.
A hozzávalók pontos mértékét itt találod.
Melegítsd elő a grill közepes hőmérsékletre. Majd amíg melegszik a sütőalkalmatosság, pucold meg az édesburgonyát és vágd nagy kockákra. (Kb. 2 centisekre.) Esetleg karikákra.
Ha sikerült friss rozmaringot és kakukkfüvet beszerezni, akkor ezeket is vágd össze, majd jöhet a fűszerezés.
A krumplit egy tálba vagy zacskóba téve öntsd nyakon az olajjal és a fűszerekkel, majd dolgozd össze a keveréket.
A krumplit ezután kezdheted is sütni, ideális esetben egy zöldséges kosárban vagy grillserpenyőben.
Körülbelül 20-30 percen belül az időnként megrázott krumpli elkezd egyenletesen barnulni, és ha kellően megpuhul, tálalható is.
Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális berendezést az újévi akciók keretein belül!