- írta: Bácsalmási Katalin
Hétvégi kedvencünk: Ananászos pulykanyárs
- írta: Mező Dóra
- 2017.06.24
Valami különlegessel szeretné meglepni vendégeit a kerti partin? A könnyedén elkészíthető, egészséges, ráadásul meglehetősen ínycsiklandozó ananászos pulykanyárs mindenkit lenyűgöz majd!
Valami különlegessel szeretné meglepni vendégeit a kerti partin? A könnyedén elkészíthető, egészséges, ráadásul meglehetősen ínycsiklandozó ananászos pulykanyárs mindenkit lenyűgöz majd!
Első lépésként áztassuk be a hurkapálcikákat. A hozzávalókat – pulyka, ananász, paprika, hagyma – körülbelül ugyanakkora darabokra kockázzuk. A páchoz összekeverjük az olajat, szójaszószt, mézet, gyömbért és cayenne borsot. Fűzzük fel a hozzávalókat a lecsöpögtetett pálcikákra, egy ecset segítségével kenjük rá a pácot, majd a nyársakat az izzó faszén fölé helyezve mindkét oldaláról szép barnára sütjük. Tálaljuk egy könnyed salátával, s máris kész a nyári finomság!
Hozzávalók:
- 1 doboz 40 dkg-os ananászkonzerv
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 5 kisebb fej lilahagyma
- 50 dkg pulykamellfilé
- A mázhoz:
- 2 dl szójaszósz
- 1 dl olívaolaj a tetejére
- 2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál cayenne bors vagy őrölt, csípős pirospaprika
Ha ön is professzionális grillsütőre vágyik, a prémium termékek széles választékáért kattintson a Spatrend oldalára!