- írta: Peitli Csilla
Hús nélkül is érdemes grillezni: Grillezett portobello gomba
- írta: Peitli Csilla
- 2016.03.16
A sok grillezett hús mellett ne felejtsünk meg időnként áldozni a zöldségek oltárán sem. A portobello gomba kiváló alapanyag grillezésre húsos szerkezete, tömör teste és kellemes íze miatt. Bármilyen szenddvicsben megállja a helyét hússal vagy anélkül.
A sok grillezett hús mellett ne felejtsünk meg időnként áldozni a zöldségek oltárán sem. A portobello gomba kiváló alapanyag grillezésre húsos szerkezete, tömör teste és kellemes íze miatt. Bármilyen szenddvicsben megállja a helyét hússal vagy anélkül.
A magas hőfokra felmelegített grillen, elsőként a paprikát tegye a grillre, egészben. Minden oldalát süsse át jól, az sem baj, ha kicsit megfeketedik. Amikor elkészült, tegye félre és kihűlés után távolítsa el a paprikák héját, a magházat és az ereket, majd vágja fel csíkokra.
A parmezán sajt előkészítéséhez zöldséghámozót használjon. Ezzek könnyű nagyobb darabokat leszelni a tömbről, de használhat előre csomagolt reszelt változatot is.
A recept többi részét itt olvashatja.
Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!