- írta: Peitli Csilla
Húvéti receptet keres? Tokaji rozmaringos báránylapocka!
- írta: Peitli Csilla
- 2018.03.01
Idén nagyon korán érkezik a húsvét, amihez már most érdemes keresni a megfelelő recepteket. Ha szeretne idén elszakadni a megszokott sonkától, akkor figyelmébe ajánljuk ezt a porhanyós és ízletes báránylapockát!
Idén nagyon korán érkezik a húsvét, amihez már most érdemes keresni a megfelelő recepteket. Ha szeretne idén elszakadni a megszokott sonkától, akkor figyelmébe ajánljuk ezt a porhanyós és ízletes báránylapockát!
A már előre kicsontozott 1,5 kg báránylapockát erősen dörzsölje be, kívül és belül is egy tasak kreol-rub fűszerkeverékkel.
Ezután göngyölje össze a lapockát, és egy sonkahálóval fogassa össze. Tegye a rácsra és 1,5 rozmaring ággal díszítse, hogy annak íze belesüljön a húsba.
Indirekt grillezéssel süsse 110-120 fokon 6 óra hosszáig, úgy, hogy a sütő tűzteréhez közel egy fém vagy hőálló kis tálba töltsön 4 dl tokaji szamorodnit, hogy annak gőze teljesen átjárhassa a húst a grillezés alatt.
6 óra elteltével vegye le a hálót a lapockáról és kenje le a húst kb. 1dl BBQ szósszal. Ezután még legalább fél órát süsse a fogást, egy kicsit alacsonyabb, 100-110C fokon. Burgonyával együtt főételnek, de kihűlés után felszeletelve akár reggelinek is tökéletes.
Ha szeretne jobban elmélyedni a grillek sokszínű világában, és a saját kertjében készítené el ezt a fogást a lehető legprofesszionálisabb módon, akkor jöjjön el a március 2. és 11. között megrendezett SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásárra és szerezze be az ehhez szükséges kellékeket. Az esemény második hétvégéjén a grillezésé lesz a főszerep: érdemes lesz ellátogatni az ürömi bemutatóterembe, hiszen szombaton és vasárnap Serényi Zsolt és Pataky Péter séfektől leshetnek el néhány ötletes fogást a BBQ szerelmesei. További részletek és regisztráció a weboldalon!