Ínycsiklandó falatok hétvégére: Petrezselymes-fokhagymás grillezett rák

Elő – és főételként is tökéletesen megállja a helyét ez a meglehetősen egyszerűen elkészíthető, könnyed, egészséges fogás.


Elő – és főételként is tökéletesen megállja a helyét ez a meglehetősen egyszerűen elkészíthető, könnyed, egészséges fogás.

Már jó néhány recepttel igazoltuk: a grillezés korántsem csak a húsimádók fenségterülete. Ha ön is rajong a tengeri herkentyűkért, imádni fogja ezt a finom, fűszeres összeállítást! Első lépésként, helyezzük a garnélarákokat, a petrezselymet, citromlét, sót és borsot egy tálba, majd hagyjuk állni a rákokat a páclében minimum 30 percen át. A vajat az olajjal és a fokhagymával olvadásig melegítjük, gondosan kavargatjuk. Miután a rákokat alaposan beleforgattuk a vajas keverékbe, nyársra tűzzük őket, és körülbelül 5-10 percig grillezzük, amíg rózsaszínűre nem sülnek.

A grillrács fölött folyamatosan kenegessük a nyársakat a maradék vajas-fokhagymás lével, s akár tálaláskor is locsoljuk meg kissé a kész rákokat.   

Hozzávalók:

35 dkg nyers, tisztított garnélarák

2 gerezd apróra vágott fokhagyma

2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld

6 dkg vaj

4 evőkanál citromlé

2 evőkanál olívaolaj

ízlés szerint bors

ízlés szerint só

Szeretne grillkészüléket vásárolni, de nem tudja, hogy pontosan mire van szüksége? Keresse fel a Spatrend csapatát, látogasson el bemutatótermükbe, vagy érdeklődjön online! 

Címkék: