- írta: Peitli Csilla
Ínycsiklandó falatok hétvégére: Petrezselymes-fokhagymás grillezett rák
- írta: Mező Dóra
- 2017.03.12
Elő – és főételként is tökéletesen megállja a helyét ez a meglehetősen egyszerűen elkészíthető, könnyed, egészséges fogás.
Elő – és főételként is tökéletesen megállja a helyét ez a meglehetősen egyszerűen elkészíthető, könnyed, egészséges fogás.
Már jó néhány recepttel igazoltuk: a grillezés korántsem csak a húsimádók fenségterülete. Ha ön is rajong a tengeri herkentyűkért, imádni fogja ezt a finom, fűszeres összeállítást! Első lépésként, helyezzük a garnélarákokat, a petrezselymet, citromlét, sót és borsot egy tálba, majd hagyjuk állni a rákokat a páclében minimum 30 percen át. A vajat az olajjal és a fokhagymával olvadásig melegítjük, gondosan kavargatjuk. Miután a rákokat alaposan beleforgattuk a vajas keverékbe, nyársra tűzzük őket, és körülbelül 5-10 percig grillezzük, amíg rózsaszínűre nem sülnek.
A grillrács fölött folyamatosan kenegessük a nyársakat a maradék vajas-fokhagymás lével, s akár tálaláskor is locsoljuk meg kissé a kész rákokat.
Hozzávalók:
35 dkg nyers, tisztított garnélarák
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
6 dkg vaj
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Szeretne grillkészüléket vásárolni, de nem tudja, hogy pontosan mire van szüksége? Keresse fel a Spatrend csapatát, látogasson el bemutatótermükbe, vagy érdeklődjön online!